Diari Més

Habitatge

Tapien un pis del carrer Alt del Carme de Reus que estava ocupat per set persones

La comitiva judicial va dirigir-se a l’immoble ahir al matí i van procedir a canviar el pany un cop van comprovar que a l’interior no hi havia ningú

El pis és el número 20 del carrer Alt del Carme, un indret on encara hi ha més ocupacions.

Tapien un pis del carrer Alt del Carme de Reus que estava ocupat per set personesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comitiva judicial va fer fora d’un immoble a set persones que estaven ocupant un pis al carrer Alt del Carme, tot i que en el moment de la intervenció no hi havia ningú. En concret, es tracta del número 20 i, segons indiquen els curadors del propietari del pis, «ens han comentat que era una família àrab». De fet, ells mateixos detallaven ahir que «ha vingut part del jutjat, i quan han arribat no hi havia ningú a l’interior així que han canviat el pany».

Per assegurar-se que aquest pis no torni a estar ocupat, els propietaris han decidit tapiar el balcó, instal·lar una alarma i posar-hi una porta amb doble pany. «Tapiem el balcó perquè és per on entren, escalen per aquí. Ara el tindrem tapiat fins que el reformin i a la porta hi posarem el doble pany de seguretat», detallen els curadors, que afegeixen que «tapiar la porta no és res més que alentir 10 minuts més l’ocupació perquè tiren la paret i tornen a trencar el pany». És per això que han decidit posar una alarma, «d’aquesta manera si entren al pis, podem alertar la policia i, en comptes d’una ocupació, serà un intent de robatori».

Un any i mig ocupat

«El pis estava buit perquè el propietari va morir i quan va voler entrar el seu fill, ens vam trobar que estava ocupat», relaten els curadors, qui afegeixen que «d’això ja fa un any i mig aproximadament». Va ser en aquell moment quan van decidir denunciar el fet als jutjats que va acordar alliberar l’immoble a «l’abril o maig», però «es va ajornar per la covid fins al juliol». Una vegada es va arribar al mes de juliol, també es va tornar a ajornar fins ahir al matí que ja es va fer efectiu.

Ara, «la intenció és reformar-lo i que vingui a viure la persona que n’és propietària». El pis té un total de 21 metres quadrats amb una habitació, un lavabo, una cuina petita i el menjador, tot i això, durant un any i mig hi han estat residint, de manera il·legal, fins a set persones a la vegada. Sobre els ocupes, «un veí ens ha comentat que feien molt de soroll a la nit, això molestava molt als veïns, a més, tenien la llum punxada», relaten els propietaris. A banda, en aquest mateix bloc, el número 20, encara hi ha tres pisos més ocupats dels sis que hi ha disponibles en total.

tracking