Diari Més

Comerç

La prova pilot de venda en línia del Mercat de Reus arriba a les 500 comandes

Durant el confinament es va registrar un gran nombre de compres que, fins a l’octubre, han facturat uns 50.000 euros

Ildefons Vidal, representant dels paradistes, David Campoy, d'Ulabox, i el regidor Carles Prats.

La prova pilot de venda en línia del Mercat de Reus arriba a les 500 comandesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus, els paradistes dels Mercats de Reus i Ulabox valoren positivament aquesta prova pilot de vendre els productes del Mercat per internet. De fet, «la valoració és molt positiva tenint en compte que vam arrencar pràcticament de cop quan va començar el confinament, que ens va obligar a funcionar a màxim rendiment», coincidien les tres parts. En total, des del mes de març fins a l’octubre s’ha arribat a les 500 comandes, amb una mitjana per tiquet de 100 euros que, en total, ha comportat una despesa d’uns 50.000 euros des de l’inici de la prova pilot. Unes xifres que han portat a consolidar aquest projecte, que volen fer més gran acollint també un supermercat i més comerços locals, però sense que siguin competència directa entre ells.

La prova pilot d’Ulabox per vendre en línia els productes dels Mercats de Reus va començar al març, pràcticament a la vegada que amb el confinament total, i ha finalitat ara amb aquestes 500 comandes i els 50.000 euros de facturació. En total són 15 els paradistes que han participat en aquesta prova pilota i, tot i que està obert a la resta de treballadors del mercat, de moment seguiran sent aquests els que continuïn endavant amb el projecte. «Per fi tenim el Mercat on-line, quan vaig entrar a la presidència fa uns sis anys, aquest era el primer punt important que tenia present, posar els Mercats en el món digital», celebrava ahir Ildefons Vidal, representant dels 15 paradistes que formen part d’aquesta campanya digital i president del Mercat Central, qui detallava que «des d’un primer moment érem poques empreses les que vam decidir fer aquesta prova pilot però a la primera o segona setmana ja vam acabar sent 15. Tothom que vulgui, està convidat a unir-se». D’aquestes 15 parades, 14 pertanyen al Mercat Central i una al Mercat del Carrilet. De fet, aquesta darrera és la que s’encarrega del transport de les comandes també, ja que «era un paradista que ja repartia en alguns domicilis i ara ha volgut col·laborar també d’aquesta manera». Sobre aquest fet, el director comercial d’Ulabox, David Campoy, remarcava ahir que «la nostra aposta pel comerç local també ho és pels proveïdors locals. El primer que vam fer és fer que algú que ja coneixia la manera de treballar i l’entorn ens posés el servei i que pugui complementar les seves rutes. La idea és que anem acompanyant el proveïdor local sempre que es pugui, si aquesta parada vol ampliar la seva capacitat, fantàstic, si no, la complementarem amb altres col·laboradors». Mentre que, sobre el nombre de paradistes en prenen part, Campoy argumentava que «el percentatge de paradistes que participen en aquest projecte respecte a altres mercats on treballem, ja és important, ja és una molt bona mostra de participació».

Un supermercat i més comerç

L’objectiu d’Ulabox és «intentar cobrir totes les necessitats de compra d’una llar en el sector alimentació», és per això que, una vegada fet el primer pas que és tenir els productes del Mercat, «aviat volem incorporar el supermercat i, posteriorment, treballar amb la possible incorporació de més comerç local», avançava Campoy, qui aclaria que «no es tracta de buscar empreses que competeixin entre si, sinó de complementar l’oferta en una mateixa plataforma». Així doncs, tal com detallava el director comercial, seguint el model implantat a Barcelona es buscarà incorporar cellers o botigues d’alimentació animal entre altres. Amb aquesta prova pilot, el Mercat de Reus està donant servei a molts municipis del Camp de Tarragona com són Tarragona, l’Almoster, Cambrils, Castellvell, La Canonja, Salou, Vila-seca, Valls, la Pobla de Mafumet i Perafort, entre altres.

Despeses de 1.800 euros

La prova pilot ha estat positiva gràcies a la bona resposta que ha tingut per part dels clients que, en total, han arribat a fer 500 comandes, amb una despesa total aproximada de 50.000 euros. «La majoria d’aquesta despesa es va produir al començament de la fase inicial, quan era extremadament precària i pilot la prova, i la resposta dels paradistes va ser extraordinària», exposava Campoy, qui afegia que «a l’estiu ha abaixat el volum, però a la primera setmana d’octubre ja s’ha facturat tant com al mes de setembre». Tal com detallaven ahir, el tiquet mitjà de la compra és de 100 euros i «una mica més del 50% dels clients que han provat el servei, ja han repetit». Aquesta repetició fa que «hi ha clients que han superat els 1.500 euros de despesa, i el que més en porta són 1.800 euros».

tracking