Diari Més

Gastronomia

L'avellana de Reus, a l'olimp pastisser

La pastisseria L’Atelier de Barcelona ha guanyat un concurs amb una pasta de te d’avellana reusenca

La Galeta Reus, escollida Millor pasta de te artesana d'Espanya 2020.

L'avellana de Reus, a l'olimp pastisserCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Galeta Reus, elaborada pel xef pastisser Eric Ortuño, de la pastisseria L’Atelier de Barcelona, ha estat proclamada Millor pasta de te artesana d’Espanya 2020. El premi, concedit per la revista Dulcypas, ha reconegut la creació per haver sabut combinar «amb gran encert i elegància el caramel salat i l’avellana».

«M’encanta l’avellana, fa molt de temps que la faig servir i, buscant un nom per a la pasta, vam pensar en Reus, perquè nosaltres sempre usem avellana de Reus», explica Ortuño. El director de L’Atelier, que també és una escola de pastisseria, apunta que «moltes vegades, en pastisseria, es parla només de l’avellana de fora, quan l’avellana que tenim aquí és fabulosa i no té res a envejar a les altres». El xef pastisser detalla que es fa portar l’avellana de Can Galderic, una empresa torradora que té la singularitat de disposar d’un forn que permet aportar un toc fumat al fruit sec.

Després de la Galeta Reus, Ortuño va pensar a fer gran la gamma de productes germans de la pasta de te, i així és com va néixer la Família Reus. Una de les primeres incorporacions va ser un croissant farcit de crema d’avellana, caramel salat i xocolata amb llet. Ortuño també va elaborar la tartaleta Reus, una massa sucrée amb flam de xocolata, caramel salat, crema d’avellana i cobertura de xocolata negra. L’ha seguit el con de croissant, una proposta que ja ha saltat a la fama i està guanyant tanta popularitat com la galeta originària. Es tracta d’un con de croissant amb gelat soft amb pellofa d’avellana fumada, un toc de caramel i praliné d’avellana, tot coronat amb bocinets de la galeta campiona.

«Penso que l’avellana és un dels productes més importants de la pastisseria», afirma Ortuño, qui afegeix que aquest fruit sec «potencia molt els sabors, tant en brioixeria com en pastissos, cremes, o fins i tot en panettones, com els que estem preparant en aquest moment».

Totes aquestes delícies amb regust de Reus es poden trobar i degustar a la botiga que Eric Ortuño té al carrer Viladomat número 140 bis de Barcelona.

El con de crissant incorpora praliné d'avellana.

L'avellana de Reus, a l'olimp pastisserCedida

tracking