Diari Més

Veïnal

Nou focus de conflicte al barri del Carme de Reus que preocupa al veïnat

La plaça de la Font Nova és un dels escenaris on fa dos o tres mesos que s’agrupen persones que «trafiquen amb drogues»

La plaça de la Font Nova on habitualment es concentren.

Nou focus de conflicte al barri del Carme de Reus que preocupa al veïnatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del barri del Carme tornen a estar preocupats. Ara, per un grup de persones que s’agrupen a la plaça de la Font Nova per «traficar amb drogues», segons exposa el president de l’Associació de Veïns del Barri del Carme, Josep Machado, qui afegeix que «fa dos o tres mesos que han portat a viure al barri alguns tutelats de l’Institut Pere Mata que s’agrupen amb alguns drogoaddictes de la zona».

Amb la problemàtica de les ocupacions encara vigent, el barri suma ara un nou focus de conflicte que podria tenir relació amb les entrades il·legals a alguns habitatges. «A la plaça de la Font Nova tenim un grup de persones que són bastant conflictives», exposa Machado, qui detalla que «a vegades es posen a la terrassa d’un bar de la zona i, fins i tot, en alguna ocasió, els hem trobat dormint damunt d’un matalàs al mig del carrer». Sobre aquest darrer fet, Machado argumenta que «està clar que és la via pública, però ja veuríem que passaria si aquesta persona es posés a dormir davant l’Ajuntament». Entre aquest grup conflictiu, el president de l’AVV Barri del Carme diu que «hi ha algunes persones tutelades del Pere Mata que abans estaven al passeig Prim i, com que molestaven molt als veïns, ara els van desplaçar aquí, tot i que no ens van donar cap justificació». En defensa seva, Machado assegura que «els estan fent malvivint, busquen sobreviure de la manera que poden i això provoca que s’acabin ajuntant amb drogoaddictes». Segons el president de l’associació, fa dos o tres mesos que els van traslladar al barri. «Ara no fa gaire, persones d’aquest grup conflictiu van entrar a robar a una cafeteria del carrer del Vent, això va ser un fet puntual, però la veritat és que ara el veïnat està més preocupat».

Reunió amb Guàrdia Urbana

Per aquest motiu, Machado va reunir-se ahir amb la Guàrdia Urbana, per demanar «una mica més de seguretat». «Cal dir que l’Ajuntament ja és conscient del problema i es mostra força preocupat i, sempre que hem trucat, ha vingut una patrulla de la Guàrdia Urbana», manifesta Machado, qui afegeix que «hi ha diverses patrulles per la zona i estan actuant». De fet, segons exposa el president de l’associació, «fa un mes que els agents van advertir aquest grup que no molestessin perquè si no prendrien mesures». Tot i això, Machado també relata un incident que va tenir lloc amb una treballadora del bar on, a vegades, s’agrupen: «Van consumir a la terrassa i a l’hora de pagar es van negar i van insultar-la. La veritat és que fa tres mesos que la cosa va a més».

tracking