Diari Més

Policial

Detinguts tres integrants d'un grup que havia robat en pàrquings de zones comercials a Reus i el Vendrell

La organització també havia actuat a Esparreguera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Arenys de Mar i Mataró

Imatge d'arxiu d'una detenció.

Mossos d'Esquadra, detingut, detencióMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos van detenir el passat dimecres tres homes d'una organització que robava en pàrquings de zones comercials. Els detinguts tenen 30, 33 i 37 anys, són de nacionalitat cubana i peruana, veïns de Barcelona, Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat i se'ls acusa de set delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a grup criminal. Els investigadors de la comissaria de Martorell van detectar el passat agost un increment de delictes de furt seguint el mateix mètode i el posterior ús indegut de les targetes de crèdit sostretes. Un dels membres despistava la víctima, mitjançant el llançament de monedes, mentre un altre aprofitava el descuit i accedia a l'interior del vehicle per emportar-se la bossa de mà.

Aquest tipus de furt s'acostumava a fer en zones d'estacionament properes a grans supermercats i aprofitaven el moment que les víctimes introduïen els productes al vehicle després de fer la compra.

Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van aconseguir identificar els autors dels fets delictius, un grup criminal d'un mínim de tres persones, amb rols diferenciats i amb una gran mobilitat dins del territori català.

Els investigadors van constatar que seguint aquest modus operandi, el grup havia actuat a Esparreguera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Arenys de Mar, Mataró, Reus i El Vendrell.

Posteriorment, els autors dels furts utilitzaven les targetes de crèdit sostretes per comprar il·lícitament begudes alcohòliques en diferents comerços, i després ho revenien en un supermercat de Barcelona.

El 30 de setembre, els investigadors van localitzar i detenir a Rubí tres membres del grup, els quals van quedar detinguts com a presumptes autors de set delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a grup criminal. Un dia més tard, van detenir el responsable de l'establiment comercial -un home indi de 45 anys- coma presumpte autor d'un delicte de receptació i va quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l'espera que el citi el jutge.

Els tres arrestats van passar dissabte a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

tracking