Diari Més

Benestar

El Banc dels Aliments de Reus atén de nou tantes famílies com abans de l'estiu

L’entitat torna a estar un 40% per sobre de la demanda de l’any passat i preveu un hivern complicat

Una imatge d'arxiu de l'interior del magatzem, al carrer Escultor Rocamora de Reus.

La crisi obliga el Banc dels Aliments a obrir a l'agost per primer copOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fi de l’estiu no ha portat al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, de moment, l’allau de peticions d’ajuda que es podia preveure. Des de l’entitat amb seu al carrer Rocamora de Reus detallen que «tot i que aquest augment de la necessitat no s’ha produït fins ara, perquè encara es mantenen les prestacions de l’administració, restarem atents perquè es podria produir d’ara endavant» i apunten que «el que sí que hem d’explicar és que hi ha hagut tot un estancament de l’increment: al principi de la pandèmia vam detectar una pujada del 40% de famílies que reben aliments que nosaltres repartim, a l’estiu es va donar una molt petita davallada i ara ha tornat a pujar i s’ha quedat en el mateix 40% en què estàvem abans de l’arribada de l’estiu». En total, ara, unes 34.000 persones de la província reben periòdicament gènere del Banc dels Aliments. L’any passat, abans de l’esclat de la pandèmia de la covid-19, eren 25.000.

La baixada de la pressió durant l’estiu, tot i que molt tímida, va tenir lloc «sobretot a les Terres de l’Ebre» i s’explica perquè «hi va haver alguns llocs de feina en el sector turístic que van ajudar i que ara s’han acabat perquè són de temporada». «Podríem estar parlant, com a molt, d’unes 500 persones», concreten des del Banc dels Aliments, on expliquen que «aquestes, durant l’estiu, van tenir feina i ja no van necessitar ajuda en aquest sentit».

Mateix perfil que l’anterior crisi

El perfil de les persones que, arran dels estralls que ha generat el virus, han hagut de recórrer al Banc dels Aliments per tal de poder alimentar-se «no és nou sinó que podríem dir que es recupera». I és que des de l’entitat precisen que «a la crisi anterior, la del 2008, ja hi havia un perfil de gent que havia treballat tota la vida, que no esperava que la situació l’afectés i que va veure que sí que li va afectar i va haver de venir a buscar els aliments». «Aquestes persones eren les que més aviat se’n sortien i la davallada que es començava a produir ara fa un any era per ells, perquè havien començat a trobar feina i tiraven endavant». Des del Banc expliquen que «ara és aquesta mateixa gent la que ha hagut de veure com la nova crisi li tornava a afectar». La situació, a nivell de necessitat, «és ara pitjor que en l’anterior crisi», tal com expliquen des de l’entitat. De fet, encara abans que comences l’estiu, «ateníem ja a més persones que en el pitjor moment del 2008».

tracking