Diari Més

Cultura

El Centre de Lectura de Reus adjudica l'obra d'ampliació i inicia els treballs previs

L’empresa Coasa començarà la construcció, amb una inversió de 500.000 euros, a mitjans de mes

Al solar s'ha instal·lat un elevador i els operaris preparen el lloc per aixecar la nova part de l'edifici.

El Centre de Lectura de Reus adjudica l'obra d'ampliació i inicia els treballs previsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Lectura ha iniciat els treballs previs de les obres d’ampliació. Operaris treballen al solar del carrer de la Puríssima Concepció des de la setmana passada per arranjar un lateral que sobresurt d’un edifici adjacent i envaeix la vorera, i iniciaran pròpiament la construcció de la nova part del Centre a mitjans d’octubre, tal com explica el president de l’entitat, Lluís Miquel Pérez. Els socis van aprovar el passat 3 de setembre, en assemblea general extraordinària, el pressupost dels treballs, fixat en uns 500.000 euros. Amb posterioritat a aquest pas, es van adjudicar les feines a l’empresa local Coasa. Un total de quatre s’havien interessat en fer-se càrrec de les actuacions.

D’entrada s’executarà la primera fase del projecte, la qual «s’allargarà aproximadament un any i té com a objectiu disposar de més espais i de millors condicions per a l’activitat docent del Centre de Lectura». Pérez espera que les instal·lacions estiguin a punt per utilitzar-se de cara al curs 2021-2022. Pel que fa a la segona fase, «estem ara treballant en l’obtenció de recursos» i la voluntat seria «que pogués començar seguint a la primera». La posada en marxa de les obres se sufraga amb «fons propis i ajuts institucionals i d’alguna empresa».

Les obres d’enderroc del número 12 del carrer de la Puríssima Concepció, l’immoble que havia d’anar a terra per tal de possibilitar l’ampliació del Centre de Lectura, van culminar al novembre del 2019 i a les acaballes del confinament s’havien executat petites intervencions pendents per acabar de deixar-lo disponible. El projecte abastarà els espais del 6-8-10 i 12 del carrer de la Puríssima Concepció i també els baixos del número 4. El dibuix inicial és el que es materialitzarà i no ha incorporat cap variació arran de la pandèmia del coronavirus.

Canvis a la vorera

A més de generar noves aules que eren «del tot necessàries», un altre dels avantatges que implicarà l’ampliació del Centre de Lectura és, tal com explica Pérez, que «es donarà lloc a un nou accés per a la cafeteria a través del hall del Teatre Bartrina, de manera que no hagi d’estar tan vinculada a l’activitat del Centre sinó que pugui funcionar també, per exemple, en moments en què aquest no estigui obert, de manera més lliure». La vorera del carrer de la Concepció també serà una mica més ampla que ara, i guanyarà en aquest sentit aproximadament mig metre.

Pérez celebra que la que ara ha començat a materialitzar-se és «una fase més de la gestió que ja podem tenir endavant» i recorda que «la finalitat del projecte és tenir més espais i, també, generar aquest altre accés per a la cafeteria».

tracking