Diari Més

Argimon: «Reus és un exemple que és molt fàcil pujar i és molt difícil tornar a la situació basal»

Salut aixecarà les mesures excepcionals a la capital del Baix Camp a les 00.00 hores d'aquest 2 d'octubre

El carrer Monterols de Reus amb diverses persones caminant amb mascareta.

Reus, coronavirus, monterols, mascaretaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Procicat va decidir ahir no allargar les mesures a la ciutat de Reus pel que fa a les restriccions que tenen a veure amb el coronavirus, les quals finalitzaran a les 00.00 hores del 2 d'octubre.

Aquest dijous, Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, ha parlat del cas de la capital del Baix Camp. Ha argumentat que «Reus és un exemple que és molt fàcil pujar i és molt difícil tornar a la situació basal (la inicial)» i ha afegit que «ens hem trobat moltes situacions en les quals no hem tornat a la situació basal». Així, segons el Departament de Salut, no perilla, en cap cas, l'aixecament de les restriccions.

A la vegada, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha destacat, també sobre Reus, que «l'evolució ha estat bona. En els últims dies, quan semblava que la corba havia de baixar de la zona vermella s’ha estabilitzat. Ara mateix, estem en 90 casos per cada 100.000 habitants». «Ens agradaria que baixés una mica més abans de passar a una altra fase», ha manifestat.

El mateix Mendioroz ha argumentat que «baixar d’un nombre molt elevat de casos és molt ràpid, però traspassar un llindar costa més».

El Camp de Tarragona

Argimon també ha parlat del Camp de Tarragona, on ha comentat que «estem en xifres de la primera onada i fins i tot superior». «Tenim una taxa de PCR confirmats de 59, risc de rebrot de 115 i una RT baixa de 0,8», ha detallat, tot apuntant que tant en la primera onada com en l'actualitat és un dels territoris amb menys casos.

tracking