Diari Més

Ensenyament

Alberich i Casas, Montsant i Joan Rebull, les primeres escoles de Reus que demanen parcs

Han sol·licitat fer ús de carrers i places, entre les 9.30 i les 12 h., amb alumnes d’Infantil i Primària

Imatge dels arbres plantats al parc del Ferrocarril de Reus

parc del Ferrocarril de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de tres centres d’ensenyament ja havien formalitzat, ahir al matí, la petició a l’Ajuntament de Reus per poder fer ús de parcs i places durant la jornada lectiva. Un d’ells és l’Escola Montsant, que ha demanat l’espai del carrer Vinebre amb la previsió de destinar-lo a alumnes de cinquè i sisè curs de Primària. Al seu torn, l’Escola Alberich i Casas ha sol·licitat accedir als àmbits del Mas Anglès, la plaça de Celdoni Vila, el Parc del Ferrocarril de Misericòrdia, el carrer de Vilafortuny i el barranc del Roquís amb els alumnes de P3, P4, P5 i els de primer a sisè curs de Primària. L’Escola Joan Rebull també ha realitzat els tràmits per aprofitar la plaça de l’1 d’Octubre amb estudiants d’Infantil i Primària.

El regidor d’Educació, Daniel Recasens, explicava ahir que aquestes són les tres primeres escoles que han mogut fitxa en el projecte Una escola, un parc, promogut per la Xarxa d’Escoles Públiques, però que s’espera que en siguin més, tenint en compte que les peticions poden fer-se tot l’any.

Desplaçament i desinfecció

En qualsevol cas, i tal com va avançar el Diari Més, usar parcs i places servirà als centres per guanyar metres en el context de la covid-19 i també per enriquir l’aprenentatge en certs aspectes. En relació a les mesures que s’hauran de prendre per facilitar l’ús prioritari d’alguns espais públics a aquestes escoles, Recasens subratllava ahir que sempre es tractarà de llocs propers i que «no farem un circ del desplaçament», en el sentit que no serà necessari un gran desplegament per sortir de l’edifici, i apuntava que la idea també és útil «per veure que les excursions no són cosa d’una vegada al mes». Medi Ambient, Via Pública i la Guàrdia Urbana participaran en els dispositius. Sobre la desinfecció d’aquests àmbits al carrer, Recasens detallava que caldrà concretar els protocols segons cada cas i també tenint en compte si hi ha o no elements de joc a les zones.

Els centres d’ensenyament podran tenir l’ús prioritari de parcs i places entre les 9.30 i les 12 h. I els podran destinar al que vegin convenient, tot i que probablement l’opció més freqüent sigui la d’esponjar els patis, que ara acostumen a estar dividits per cursos. En relació a l’afectació de la covid-19 a les escoles de Reus, amb una vintena de grups confinats dels 500 que hi ha a la ciutat, Recasens explicava ahir que «que hi hagi un sol grup ens preocupa però no estem en una situació alarmant».

tracking