Diari Més

Via Pública

Els voltants del Sant Joan de Reus estan a les fosques, amb 30 fanals apagats

L’Ajuntament és conscient de les deficiències i diu que «el vent les ha accentuat» i que «es repararan»

Només una part de l'enllumenat públic que hauria d'oferir servei a l'entrada a l'Hospital funciona.

Els voltants del Sant Joan de Reus estan a les fosques, amb 30 fanals apagatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accés principal i l’entorn més proper de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus es troben, des de fa ja algunes setmanes, pràcticament a les fosques. Una trentena de fanals de l’enllumenat públic que haurien d’il·luminar la zona estan apagats. Els punts de llum que no funcionen es localitzen a un dels costats de la coca que separa els carrils a l’avinguda del Doctor Josep Laporte. De la renglera, ara no n’hi ha cap que estigui encès.

Tampoc ofereixen servei mitja dotzena de fanals que ressegueixen la façana de l’edifici, per on transcorre la vorera, ni alguns dels de la rotonda d’entrada al complex. Les marquesines de les parades de l’autobús urbà que estan ubicades a Josep Laporte no tenen llum en aquests moments. Només l’àrea blava per a estacionament de vehicles que es va inaugurar a desembre del 2019 està correctament il·luminada en tota la seva superfície.

La considerable manca de llum i el poc moviment que hi ha en aquest punt concret, que està enclavat als afores del municipi, genera una certa sensació d’inseguretat. Especialment entre els qui hi travessen a peu per dirigir-se a l’equipament hospitalari a partir d’una determinada hora, quan ja s’ha fet fosc. Fonts municipals consultades en aquest sentit expliquen que els serveis tècnics que s’encarreguen de l’enllumenat són «conscients que hi ha algunes deficiències» a la zona, i diuen que aquestes «s’han accentuat més a causa de les darreres ventades» però asseguren que «s’hi està treballant». En relació a quan es posarà solució a la falta d’il·luminació que afecta els voltants de l’Hospital Sant Joan de Reus, les mateixes fonts expliquen que el problema de l’enllumenat «s’arreglarà tan aviat com sigui possible».

Freqüent als barris

Incidències com la que es dona ara a la il·luminació pública dels voltants de l’Hospital Sant Joan no són desconegudes per al veïnat dels barris que hi ha a tocar de l’equipament. A Mas Pellicer, el president de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas, detalla que «a aquesta zona les estacions transformadores són antigues i ens acostuma a passar que, quan plou o fa vent, salten i alguns carrers es queden sense llum fins que truquem perquè vinguin a reparar-ho». La darrera vegada que això va ocórrer a Mas Pellicer va ser, precisament, «el mes passat, un dia que va ploure», tot i que «de vegades passa també tot i que no hi hagi tempestes», afegeix Navas, que diu que «almenys una vegada al mes hi ha algun grup de fanals que es queda fosc».

tracking