Diari Més

Societat

El Casal de Joves de Reus tindrà activitats i un nou logo pel seu 10è aniversari

El Pla de Joventut 2021-2025 s’està elaborant

El regidor Òscar Subirats, amb la nova imatge del Casal.

El Casal de Joves de Reus tindrà activitats i un nou logo pel seu 10è aniversariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Casal de Joves La Palma celebra el seu 10è aniversari amb tota una sèrie d’activitats extraordinàries que es duran a terme amb l’objectiu, d’una banda, de commemorar l’efemèride. Sobretot, però, aquests actes aposten per destacar el paper dels i les joves en la societat actual, ja sigui en la manifestació que fan envers un sentiment d’identitat, de defensa del medi ambient o de la igualtat de gènere, entre altres.

El tret de sortida del 10è aniversari del Casal de Joves, inaugurat el 8 de juliol de l’any 2010, passarà per la posada en circulació d’un redisseny del logotip del Casal realitzat pel mateix jove que va fer l’original, Xavi Vall, que va fer el primer logotip com a treball de final d’estudis. Ara, tot just una dècada després d’aquell moment, el mateix dissenyador presenta una proposta que pretén donar-li un aire encara més jove.

Junt amb el nou logotip dels 10 anys també va presentar-se ahir un cartell i una bossa commemorativa que pretén que serveixi als usuaris per omplir-la d’experiències. Els joves estudiants de la Casa d’Oficis d’audiovisuals de Mas Carandell, que tenen la seu al Casal de Joves, han elaborat un vídeo promocional que també veu la llum aprofitant aquest 10è aniversari. El Casal de Joves La Palma acull l’Oficina Jove del Baix Camp i els Bucs d’Assaig, que arriben també als primers 10 anys de funcionament.

L’emancipació i la participació

El regidor de Salut Ciutadana, Òscar Subirats manifestava ahir en la presentació del 10è aniversari que «el Casal ha permès durant aquests 10 anys disposar dels eixos per on ha transitat el Pla Nacional de la Joventut de Catalunya, que són emancipació i participació». El regidor va explicar que paral·lelament a la celebració, «en aquests moments ens trobem immersos en la redacció del Nou Pla Local de Joventut (2021-2025), el qual ens ha de servir per poder projectar nous espais i noves funcionalitats i, precisament, donar una resposta actualitzada al binomi participació-emancipació tenint en compte els nous contextos actuals».

Entre les activitats programades coincidint amb aquesta data especial hi ha Adolescents.cat a Reus: la generació Z, una tertúlia amb Roger Carandell i Juliana Canet que tindrà lloc el 2 d’octubre a les 19.30 h. al jardí del Casal de Joves de La Palma. També un mural commemoratiu el qual es treballarà del 19 al 24 d’octubre a la placeta del doctor Sabater a càrrec de l’artista lleidatana Lilly; o una nit temàtica de terror, basada en el cinema, que tindrà lloc el 30 d’octubre amb diferents passis a l’Orfeó Reusenc. La programació incorpora concerts amb la presència d’alguns dels grups que s’han fet grans durant aquests 10 anys dels Bucs d’Assaig, actuacions de microteatre solidàries amb la Fundació La Marató, xerrades per a famílies d’adolescents i també un acte de tancament que es durà a terme entre el maig i el juny del 2021 a La Palma.

tracking