Diari Més

Societat

L'Associació de Veïns El Santuari de Reus donarà veu al barri de les Clarisses

L’entitat s’amplia i celebrarà aviat 5 anys de vida

La voluntat de l'associació és ara estar disponible a tota la zona.

L'Associació de Veïns El Santuari de Reus donarà veu al barri de les ClarissesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns El Santuari ha modificat el nom per passar a dir-se Associació de Veïns El Santuari del Barri de les Clarisses. La denominació visibilitza la intenció d’obrir-se a una part de la zona on anteriorment no s’arribava del tot: «Per dir-ho d’alguna forma, abans agafàvem els voltants del Parc del Trenet, Antoni Isern i Antoni Rius i Miró; i ara abastem tot el barri de les Clarisses» amb la intenció de «donar-li veu», tal com detalla el president de l’Associació, Ramon Palmerín.

El canvi de nom, consumat a finals d’aquest passat agost, culmina tot un llarg procés burocràtic que s’ha allargat més d’un any. L’entitat l’ha tirat ara endavant perquè «hi ha veïns que, quan fèiem algun acte, ens deien que no sabien on pertanyien o que estaven a entitats més llunyanes, i preguntaven què podien fer. Això ens va motivar a fer el pas per tenir un territori més ampli i concret». L’Associació de Veïns El Santuari del Barri de les Clarisses compta actualment amb «una seixantena de socis», i espera que la pròxima represa d’activitats que han hagut d’aturar-se per les restriccions de la covid-19 –com les sessions de Zumba que s’oferien a l’aire lliure– en puguin atraure alguns més.

Disposar d’una entitat «fa que qualsevol zona se senti emparada, que es vegi que hi ha algú que està pendent d’ella», explica Palmerín, que diu que «quan vam començar, la nostra zona no estava coberta per parades de bus i ho vam reivindicar, també vam lluitar per les limitacions de velocitat a l’avinguda dels Països Catalans perquè els vehicles no corrin, es va arreglar el parc de les Clarisses i la zona de les cistelles...». «Ens falta molt però crec que hem aconseguit moltes coses», valora Palmerín, que diu que «l’associació és una porta al contacte directe, per exemple, amb l’Ajuntament i ajuda a accelerar les coses» i recorda que «en la pandèmia, posem per cas, això ens ha servit». «Les associacions de veïns fan una tasca fonamental», explica el president de l’Associació de Veïns El Santuari del Barri de les Clarisses, que es fixa entre els objectius de futur el de «disposar d’un local social que sigui un punt de trobada, on es puguin fer activitats i que serveixi també per a la gent gran». «Ho hem intentat algun cop però mai ens ha acabat de sortir», diu.

Balanç «molt positiu»

L’Associació de Veïns El Santuari del Barri de les Clarisses celebrarà molt aviat els seus primers cinc anys de vida. Ho farà amb un acte de donació al Santuari de Misericòrdia que encara s’està acabant de perfilar. El balanç d’aquests cinc anys resulta, tal com explica Palmerín, «molt positiu». «La nostra labor ha estat bona i es nota en la convivència, l’harmonia o les festes que hem fet. La gent cada cop confia més en l’Associació i ve més a preguntar, a interessar-se i a col·laborar», afegeix el president de l’entitat. Amb aquesta ampliació, «les Clarisses poden tenir un punt de referència i saber que hi ha una associació que està present i que cobreix el barri, que els dona suport».

tracking