Diari Més

Prorrogades des d'avui les mesures anti-covid a Reus durant una setmana més

Les restriccions inclouen l'ampliació d'alguns aforaments

Als comerços segueix restringit l'aforament a un màxim d'una persona per cada 2,5 metres quadrats.

mesures anti-covid, coronavirus, Reus, comerç, botiga, aforamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mesures restrictives d'aforaments, horaris i activitats per contenir la propagació de la covid a la ciutat de Reus han quedat des d'avui prorrogades durant una setmana més, segons una resolució que publica avui el Diari Oficial de la Generalitat.

La pròrroga de les mesures, que inclouen una ampliació al 70% de l'aforament dels equipaments culturals, teatres, cinemes i sales de concerts, es justifica amb un nou informe de l'Agència de Salut Pública de Catalunya que acredita «la situació actual de risc de contagi, la situació de control de la pandèmia, la suficiència de les mesures i justifica el manteniment d'aquestes».

No obstant això, la resolució considera que «atenent a les noves dades es poden revisar algunes mesures relacionades amb l'aforament de determinats espais i activitats que l'evidència en relació amb la caracterització dels brots ens mostra que són de menys risc», de manera que, com ja va fer a la ciutat de Barcelona i la seva àrea, amplia al 70% l'aforament dels equipaments culturals, que estaven reduïts al 50%. També s'amplia al 50% l'aforament de les celebracions religioses, que estaven limitades al 33%.

A Reus seguirà vigent durant 7 dies més la recomanació de no sortir de casa si no és per anar a treballar, a comprar, a l'escola, a activitats culturals o per a altres qüestions ineludibles, mentre que en els comerços segueix restringit l'aforament a un màxim d'una persona per cada 2,5 metres quadrats, i al 50% en el cas de bars i restaurants, incloses les terrasses.

A més, l'horari de tancament d'aquests establiments seguirà sent obligat a la 01.00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00.00 hores. En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns segueix limitat al 50% de l'aforament autoritzat.

tracking