Diari Més

Festa major de Misericòrdia

Balls i danses del Seguici s'exhibeixen a la plaça del Santuari

El ball solemne de l’Àliga és avui fora del temple

Els integrants del Ball de Prims, ahir a l'escenari, amb les mascaretes posades.

Balls i danses del Seguici s'exhibeixen a la plaça del SantuariOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escenari que, al llarg d’aquesta Misericòrdia 2020, ha servit per convertir en estàtiques les cercaviles del Seguici Festiu de Reus, va traslladar-se ahir a la plaça del Santuari. Allà va acollir danses i balls en una exhibició molt similar a la que s’havia dut a terme el dia anterior a l’espai de Mas Iglesias i amb la seva rèplica petita.

Amb els balladors equipats amb mascareta i el públic assegut en cadires distanciades, proveït de gel hidroalcohòlic i amb control d’aforament –resultava imprescindible, com en molts actes d’aquesta Festa Major, la cita prèvia– l’esdeveniment va volen reivindicar l’esperit de la Vigília. Hi estaven citats, en detall, els Nanos, el Ball de Pastorets, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de Santa Llúcia, el Ball de Gitanes, el Ball de Bastons de l’Orfeó Reusenc i el Ball de Mossèn Joan de Vic. Tots ells van oferir la seva millor cara en una Festa Major estranya i marcada per les restriccions pròpies del control de la pandèmia. Al seu torn, la resta d’elements festius descansaven a Cal Massó, on resten exposats per garantir la salut de tothom. Encara poden contemplar-se, igualment, amb cita prèvia.

Finalitzades les ballades a la plaça del Santuari, a dos quarts d’onze de la nit, hi havia previst el Rosari de Torxes, que enguany se celebrava a la part exterior del temple, comptava amb el Grup Cultural de Misericòrdies, les Cambreres de la Mare de Déu i els Administradors del Santuari, i finalitzava amb la cantada dels goigs.

Avui, dia de la Mare de Déu de Misericòrdia, la previsió és que el ball solemne de l’Àliga es dugui a terme també fora del Santuari de Misericòrdia i transcorri amb un únic ballador, en acabar la missa de les 11 h. Després es cantaran els goigs.

tracking