Diari Més

Les escoles de Reus podran utilitzar places i parcs de 10 a 12 del matí

Prop de 14 centres s’han interessat i l’Ajuntament obre ara les sol·licituds

Primer dia dels nous curs a l'Escola Prat de la Riba de Reus amb les mesures de seguretat obligades per la pandèmia.

Primer dia dels nous curs a l'Escola Prat de la Riba de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Reus ha aprovat, mitjançant un decret d’alcaldia, impulsar el projecte Una escola, un parc per al curs 2020-2021, adreçat als centres educatius públics i concertats de la ciutat per tal que «puguin utilitzar determinats espais públics en horari lectiu». Es podran beneficiar de la iniciativa infants escolaritzats en el segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. La mesura, tal com va avançar el Diari Més, busca proporcionar a escoles i instituts l’oportunitat de guanyar metres a través de l’ús de parcs i places, en aquest context de covid. L’Ajuntament ha obert un període de concurrència per tal que els centres que ho vulguin sol·licitin l’ús d’espais públics.

La proposta va sorgir de la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus. El regidor d’Educació, Daniel Recasens, explica que «la regidoria ha anat mantenint un contacte constant amb les direccions de les escoles i, d’una manera intensa –atesa la periodicitat– amb la Xarxa», i que «ja quan, des de finals del curs passat, es plantejava la possibilitat que els centres necessitessin espais públics municipals si la disposició pròpia se’ls feia petita atesa la nova reordenació que la pandèmia exigia, vam treballar-hi conjuntament per tal que ens fessin arribar necessitats». Aquest és el cas d’Una escola, un parc, «una proposta seva en el marc d’aquest treball extraordinari i entre totes les escoles que ja van iniciar en la col·laboració per les jornades de portes obertes».

Recasens afegeix que «l’entomem des del primer moment i entenem que és una proposta que encaixa molt bé amb les línies de treball i, més enllà de la covid, en l’esquema de ciutats educadores». En detall, «el projecte contempla un ús prioritari dels espais de 10 a 12 h., de dilluns a divendres, però la ciutadania ara ha de tenir clar que l’educació ha de prendre un protagonisme encara més gran que el que ja se li suposa i entendre que l’escola és la ciutat sencera». «Aquesta sensibilitat ha de ser generalitzada, respectada i compartida per tothom», afegeix Recasens. La regidoria disposa ja d’un primer llistat de 14 centres que havien plantejat quin era el seu espai. És el cas, per exemple, de l’Institut Josep Tapiró, que se serviria de les instal·lacions del Giny.

Pati o classes

Des de la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus explicaven recentment a aquest rotatiu que «la majoria d’escoles que tenen un recinte petit han demanat fer ús d’aquests parcs i places en horari lectiu, sobretot a les hores d’esbarjo o durant el curs si és que fa bon temps». I apuntaven que «la idea seria que, si en algun moment volem fer alguna classe a la plaça, també pugui ser».

tracking