Diari Més

Festa Major de Misericòrdia

Els balls petits porten a Mas Iglesias la il·lusió infantil de Misericòrdia

Set grups de nens i nenes van mostrar les seves danses, durant hora i mitja, davant de 300 persones

Un instant de la interpretació del Ball de Marcos Vicente, amb localitats plenes.

Els balls petits porten a Mas Iglesias la il·lusió infantil de MisericòrdiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els balls i danses del Seguici Petit van abordar ahir al vespre el Mas Iglesias per mantenir viva la il·lusió d’una Festa Major de Misericòrdia 2020 que haurà estat marcada per la covid-19. Els Nanos petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Gitanetes i el Ball de Bastonets de l'Esbart Santa Llúciavan prendre protagonisme en una jornada especial per als infants. El recinte, amb capacitat per a prop de 300 persones –pares i familiars inclosos– i amb les localitats exhaurides, va extremar les mesures per garantir la seguretat dels nens i nenes.

El Seguici Petit, aquest cop estàtic, no va escapar de les ja tan assídues imatges de la pandèmia: l’Ajuntament va generar circuits diferenciats d’entrada i de sortida, la barana de les escales per accedir als escenaris va desinfectar-se després de cada dansa, els grups tenien taules específiques amb ampolles d’aigua a nom de cada ballador i el públic va entrar al recinte per una porta amb personal de control.

La Banda de la Festa Major, en format tradicional, va interpretar ahir les músiques del Seguici en un escenari a banda i microfonada per tal que el ritme es pogués sentir a tota la plaça. També va fer servir sistemes d’àudio el Ball de Marcos Vicente, amb diversos micròfons que s’higienitzaven després de passar per les mans de cada nen. El ball parlat no va deixar escapar l’oportunitat de referir-se al virus, ni tampoc la picada d’ullet al municipi veí: «Vull anar a alguna ciutat mona però, si això no pot ser, em conformo amb Tarragona», apuntava una de les integrants. El públic, assegut en cadires i amb distància, havia d’acudir amb mascareta i fer ús del gel hidroalcohòlic que se li va dispensar. Abans d’exhibir-se, els balls i danses feien cua a l’entorn del mas, agrupats dins dels seus espais mitjançant cintes de Brigades.

Mostra d’elements

Durant més d’una hora, balls i danses Van deixar-se veure en un entorn inèdit i a l’aire lliure, d’una forma molt més reposada del que és habitual. El dia que la Festa Major de Misericòrdia reserva als infants va mantenir, igualment, el punt especial que acostuma a tenir. Mentre tot plegat transcorria a l’exterior, dins del Mas Iglesias descansaven, peculiarment exposats a la ciutadania, els elements del Seguici Petit, que no han sortit en cercavila per assegurar la salut. Admirar-los encara és possible reservant cita prèvia a través del lloc web www.ticket.reuscultura.cat. Molts dels qui es van acostar a gaudir de les danses, de fet, van aprofitar la tarda per visitar també la mostra, que gestiona el pas en grups.

tracking