Diari Més

Equipaments

La piscina coberta de Reus s'aixecarà al 2023, costarà 8 milions i admet 4.000 socis

El centre d’aigües i ‘fitness’ tindrà tres vasos, zona termal, consulta de fisioteràpia, eines tecnològiques, espais comercials i bar

Una recreació de la zona d'aigües, tal com s'havia dibuixat abans de la consulta de mercat.

La piscina coberta de Reus s'aixecarà al 2023, costarà 8 milions i admet 4.000 socisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció del futur centre aquàtic i de fitness de Reus, és a dir, la piscina coberta municipal que serà annexa al Pavelló Olímpic, costarà uns 8 milions d’euros dels quals l’Ajuntament assumirà un màxim d’1,4. La previsió és que les obres estiguin enllestides entre finals del 2022 i principis del 2023. L’equipament, concebut amb capacitat per absorbir fins a 4.000 socis, renunciarà a la idea inicial de quedar completat amb un espai d’hostal i un pàrquing, però sí que s’acompanyarà de 80 places d’aparcament. El ple d’aquest 28 de setembre, tal com ja havia avançat l’alcalde, Carles Pellicer, en una entrevista concedida al Diari Més fa pocs dies, aprovarà el primer pas del projecte: l’estudi de viabilitat. Fet aquest pas i superat el termini d’exposició pública, ja es posarà en marxa la licitació de l’obra i explotació del nou centre esportiu. L’empresa que se’n faci càrrec –i que invertirà la quantitat restant fins assolir els 8 milions d’euros que s’espera que costin les instal·lacions–, accedirà a una concessió pendent de concretar però que serà per un màxim de 40 anys.

«La nostra idea és dotar la ciutat d’un espai polivalent que permeti desenvolupar tota mena d’exercici físic pensant en el benestar i la salut de les persones», expressava ahir Pellicer, que subratllava que això «respon a una demanda de la ciutadania tenint en compte que ve d’una petició del Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals». L’equipament s’aixecarà sobre una superfície de gairebé 8.000 metres quadrats i disposarà de 5.000 metres quadrats construïts. L’estudi de viabilitat «justifica la finalitat de l’obra i en defineix les característiques essencials, i els aspectes econòmics i funcionals». Pellicer precisava ahir que «el centre aquàtic i de fitness, el qual respon a un model de col·laboració pública-privada, serà una zona d’aigües oberta a tots els públics i clarament diferenciada de les piscines convencionals, i tindrà serveis associats a la tipologia de pràctiques esportives que es duguin a terme en aquests espais, que són piscines lúdiques». La licitació s’obrirà «abans que acabi l’any».

Horari ampli

Entre aquests serveis a què es referia l’alcalde hi ha, tal com explicava ahir el regidor d’Esports, Pep Cuerba, «espais de recepció, vestidors, un vas principal, vas complementari, vas infantil i de lleure, una zona termal, la infermeria, sala de fitness, sala d’activitats dirigides, una sala gran per a activitats amb més usuaris, sala de gimnàstiques dolces per a activitats que fan un treball més específic de cos i de ment, sala de cicling, un magatzem de material i, fins i tot, espais comercials». També hi haurà «serveis complementaris com ara una ludoteca infantil, consulta de fisioteràpia, de nutrició i cura personal, quiosc i bar restaurant». El centre, segons apuntava Cuerba, «oferirà una àmplia franja d’horaris». Les sales s’equiparan amb «els mitjans tecnològics que permetin fer activitats compartides amb centres de l’Estat o d’Europa mitjançant pantalles», i «actualitzarà totes les tendències en matèria esportiva».

Encaix amb els clubs

L’Ajuntament ha dut a terme unes consultes preliminars de mercat que van culminar al maig i en les quals «es van interessar nou empreses i dues van presentar el formulari complet». Ara, en la licitació, «el que no fem és treure un projecte d’obra concret sinó que traiem una idea i cada licitador podrà fer la seva proposta», segons explicava ahir el gerent de Rellsa, Jordi Bros, que deia que «Reus té un dèficit marcat de piscines cobertes: Ploms i Reus en tenen les seves i la del Pavelló Olímpic se situa en un altre extrem de la ciutat, així que poden conviure tots els models perfectament».

tracking