Diari Més

Reconeixements

Antoni Pont: «Viure a la ciutat de Reus imprimeix caràcter i és tota una joia»

Els Guardons de la Ciutat 2020 atorguen a l’empresari el títol de Fill Adoptiu pel seu ‘reusenquisme’

Els representants de les entitats guardonades, amb membres del consistori, ahir al Saló de Plens.

Antoni Pont: «Viure a la ciutat de Reus imprimeix caràcter i és tota una joia»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Viure a Reus és una joia: té un microclima esplèndid, està magníficament situada molt a prop del mar i de les muntanyes i no molt lluny de Barcelona, i té un gran fons de comerç. Imprimeix caràcter». Amb aquestes paraules rebia ahir l’empresari Antoni Pont Amenós, a l’acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat 2020, el títol de Fill Adoptiu de Reus.

Pont, que és nascut a Tàrrega l’any 1934, expressava que «diuen que un no és sols d’on neix sinó també d’on viu, i amb satisfacció puc dir que fa 63 anys que visc a Reus» i apuntava que, amb la distinció, «m’heu fet molt feliç i aquesta felicitat ha de servir ara per estimar encara més a Reus i celebrar ser Fill Adoptiu». Sobre la «ciutat de Gaudí», valorava que «és també per gaudir» i deia que «gaudir és Gaudí més la r de Reus». Al capdavant de l’empresa Borges, Pont és impulsor de la Trobada de Reusencs de Fora Vila i fundador de multitud d’entitats com la Jove Cambra o el Rotary Club.

La cita, que l’alcalde Carles Pellicer descrivia com «la més important de l’any» i «el reconeixement de la ciutat a la seva gent», va dur-se a terme amb poc públic arran de les restriccions per la covid-19. Pellicer destacava ahir que la feina de «persones o entitats que es distingeixen pel rigor, la il·lusió i la seva tasca ciutadana» i apel·lava al «reusenquisme, el sisè senti que tenim els reusencs i el d’Antoni Pont». Al seu torn, Pont recordava el primer dia que va viure a Reus: «El 4 d’octubre del 1957 els russos van posar en òrbita l’Sputnik, i a mi els meus pares em van posar en òrbita a la ciutat».

Els Guardons de la Ciutat 2020 van distingir amb la Medalla de Ciutat la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus. El clavari Francesc Pardo va recordar que la Reial Congregació deu l’existència a la voluntat cristiana de donar servei als més desfavorits i donar contingut espiritual i popular a la celebració de la Setmana Santa». Va demanar, també, «després de 465 anys de vicissituds», que «preservem amb ferma tendresa aquesta història, que és de tots, de Reus».

Mencions Honorífiques

Ahir també van rebre la Menció Honorífica Municipal el Biela Club 600, que celebra el 25è aniversari; el Cineclub del Centre de Lectura, pel mig segle apropant el cinema d’autor als reusencs; i l’Associació Cultural Bonsai Baix Camp, que també acumula 25 anys d’història. El president de l’Associació Cultural Bonsai Baix Camp, Vicenç Campos, celebrava ahir els «25 anys en marxa fomentant el món del bonsai a la ciutat» i deia que el premi «és un revulsiu». Per la seva banda, el fundador del Cineclub del Centre de Lectura, Venanci Bonet, apuntava que «aquest fet culmina un any de celebracions del 50è aniversari» i, finalment, el president del Biela Club 600, Joan Llorens, recordava que «les activitats que hem dut a terme en aquest temps han estat d’una gran importància».

Antoni Pont recollint el títol de mans de l'alcalde, Carles Pellicer.

Antoni Pont: «Viure a la ciutat de Reus imprimeix caràcter i és tota una joia»Olívia Molet

tracking