Diari Més

Policial

A presó quatre dels 12 detinguts en l'operació contra narcopisos a Reus

A més de la Sardana, es va intervenir al carrer Sant Joan i al barri Gaudí

Moment d'una de les detencions.

Deu detinguts en diversos registres a Reus en un operatiu contra el tràfic de droguesMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre de les persones detingudes en el marc de l’operació que, a principis de mes, va desplegar-se a l’entorn dels carrers Wad-Ras, de la Sardana i Antoni Aulèstia Pijoan han ingressat a presó provisional. Tot i que, en un principi, fonts policials van informar d’una desena de detencions durant el matí del dia 9 de setembre, entre la tarda d’aquell mateix dia i l’endemà se’n van practicar encara dues més, a altres zones de la ciutat: una d’elles va tenir lloc el 9 de setembre al carrer Sant Joan, al nucli del municipi; i l’altra va produir-se el dia 10 a l’avinguda de Barcelona, al barri Gaudí. El detingut el dia 10 és un dels quatre que estan a presó després d’haver passat a disposició judicial. Les altres vuit persones van ser posades en llibertat amb càrrecs.

En detall, l’operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus contra el tràfic de drogues va implicar la realització d’escorcolls en almenys cinc domicilis i també a l’interior d’almenys un local comercial –una barberia. A dos dels domicilis revisats es va detectar que es venia i es consumia droga i que els habitatges estaven sent utilitzats, per tant, amb el sistema del que es coneix com a narcopisos.

La intervenció es va posar en marxa en plena matinada, i va estar liderada per la Unitat d’Investigació de Reus i va comptar amb la participació d’efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC), l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i el Grup Especial d’Intervenció (GEI).

Cocaïna i armes

En les entrades que es van executar als múltiples espais, els agents es van trobar diferents substàncies estupefaents, principalment cocaïna, tal com van informar al seu moment Mossos, i també diners en efectiu. De la mateixa manera es van localitzar armes blanques, un matxet i una pistola elèctrica. La recerca per part de la Unitat d’Investigació de Reus havia començat pràcticament un any enrere.

Fonts policials no concreten si la detenció de la tarda del dia 9 i la del dia 10 es van dur a terme en el transcurs de nous escorcolls o al carrer, tot i que es tractava de persones que es buscaven des del primer desplegament. Amb elles, en qualsevol cas, aquesta operació impulsada contra el tràfic de drogues i els narcopisos es pot donar per tancada.

Entre els 12 detinguts hi ha homes i dones, d’entre 18 i 40 anys, de nacionalitat espanyola, dominicana, veneçolana i colombiana. Se’ls acusa, en tots els casos –també en el d’aquestes altres dues persones que es van localitzar més tard–, d’un delicte contra la salut pública i de pertinença a organització criminal.

tracking