Diari Més

Comerç

«Volem diàleg i que es trobi una solució perquè el Carrilet no tanqui»

Paradistes es concentren al Santuari per recordar que el mercat «és essencial per a la zona i la ciutat»

Una desena de persones amb el lema «Salvem el Carrilet», ahir.

«Volem diàleg i que es trobi una solució perquè el Carrilet no tanqui»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de persones, entre paradistes i familiars i amics, van concentrar-se ahir a les portes del Santuari de Misericòrdia per reclamar «diàleg» i que «es trobi una solució» per al Mercat del Carilet, un equipament que el govern de Reus ha decidit tancar coincidint amb Sant Pere del pròxim any 2021. Ja en ple compte enrere, i tal com concreta la presidenta dels paradistes, Maria Jesús Querol, «el que pretenem és seure i parlar, una cosa que no hem pogut fer fins ara perquè a nosaltres se’ns va dir un dia que el Carrilet desapareixia i ja està, sense més». «No entenem quin és el motiu perquè el mercat tanqui», detalla.

Querol, que subratlla que el Carrilet «és un servei essencial per al barri i per a tota la ciutat», lamenta que «vam pensar que la funció que hem dut a terme durant la pandèmia de la covid-19, quan hem estat responent cada dia a les necessitats dels clients en una zona on no abunden els comerços, faria que el govern tirés enrere, però ni tan sols s’han adreçat a nosaltres per a res». Ha estat després de veure que «passaven les setmanes i els mesos i sembla que l’únic que esperen és que arribi el dia de tancar», que els paradistes han optat per «fer-nos presents, sense formar cap aldarull ni molt menys, però que els polítics ens vegin i recordin que encara existim». Ahir, a la sortida del Santuari «l’alcalde, Carles Pellicer, ens ha saludat però no ha vingut a parlar-nos». Aquest Onze de Setembre, en la primera vegada que el col·lectiu va sortir al carrer, «el que ens va dir el regidor Carles Prats va ser que el deixéssim gaudir del dia», afegeix Querol. Els venedors insisteixen que «ara que el govern anuncia ajuts per a empresaris i per a treballadors que ho estan passant malament pel coronavirus, allà té uns treballadors que tenen família i que només necessiten que els permeti seguir tal com estaven».

Unes 9.000 signatures

En la mateixa línia s’expressa una altra de les paradistes, Tonyi Juan, que recorda que «un mercat com el del Carrilet és un servei públic igual que l’autobús, no ha de ser un negoci per a l’Ajuntament». «Reivindiquem que el mercat no tanqui, que la gent del barri hi pugui continuar anant, i reivindiquem poder parlar», afegeix, i diu que «demanem diàleg, no imposicions. Volem negociar i no trobem lògic que es tanqui el mercat, que sí que és viable perquè, si no, no hi seguiríem treballant». «Ens devem a la clientela i al barri i hem de lluitar per això», conclou Juan. Els treballadors del Carrilet acumulen ja «unes 9.000 signatures» a favor que es mantingui l’activitat.

tracking