Diari Més

Salut aixecarà les mesures extraordinàries per Covid a Reus la setmana vinent

Segons Argimon, a la ciutat «la situació va perfectament»

Imatge de gent amb mascareta passejant per Reus.

mascareta, Reus, gent, coronavirurs, covid-19Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restriccions que va aplicar la Generalitat de Catalunya a Reus el 21 d’agost d’aquest 2020 i que va decidir allargar 15 dies més per poder contenir els brots de covid-19 que es van detectar s’aixecaran la setmana vinent. Així ho ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Ell mateix ha argumentat que, pel que fa a coronavirus, a Reus «la situació és francament bona, va millorant molt bé». De fet, Argimon ha recordat que, a la capital del Baix Camp, aquestes mesures «tan sols s’han allargat una setmana» respecte al que estava previst.

«Si anem bé, la setmana vinent aixecarem aquestes mesures, ja que la situació va perfectament bé i la corba també». La idea inicial era que aquest aixecament es produís aquesta mateixa setmana, però finalment la situació que esperaven tant els reusencs es produirà uns dies després.

En la mateixa línia s’ha expressat el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, qui ha afegit que «el cas de Reus és força sorprenent». Ha argumentat que el comportament de la ciutadania ha estat impecable, ja que «la població ha tingut una reacció molt bona. El pic de contagis semblava preocupant, però la reacció que ha tingut la gent, així com el seu comportament han ajudat a reduir el ritme de contagis». «Si la evolució és la mateixa, en una setmana aixecarem les mesures extraordinàries», ha sentenciat Mendioroz.

Recomanacions vigents

Cal recordar que, a Reus, les recomanacions encara vigents passen perquè la població es quedi a casa i només es relacioni amb el grup de convivència habitual. Es manté el 50% d'aforament en interiors de bars i en terrasses. El consum ha de ser a la taula i aquestes han d'estar separades per 1,5 metres com a mínim. Els locals de restauració han de tancar a la 1 de la matinada i no poden admetre nous clients a partir de la mitjanit. En les activitats culturals l'aforament és del 50%, i en el cas dels actes religiosos, l'assistència màxima ha de ser del 33%. Com a tot el país, estan prohibides les reunions de més de 10 persones.

tracking