Diari Més

Cultura

Reus Ocult descobrirà el Campanar a través d'imatges en 360 graus

La iniciativa de difusió del patrimoni es reinventa amb rutes, espais oberts i ulleres estereoscòpiques

Una imatge d'una de les edicions anteriors de la cita.

Reus Ocult descobrirà el Campanar a través d'imatges en 360 grausReus Ocult/ Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Ocult, la iniciativa de l’Associació Espais Ocults que difon el patrimoni històric i arquitectònic de la ciutat a través de visites guiades, es reformula coincidint amb la seva sisena edició per adaptar-se a la contenció de la covid-19. Enguany, la proposta canvia la dinàmica, que consistia en obrir al públic edificis on habitualment no es pot entrar, i introdueix una manera diferent de conèixer-los: «Treballem amb la base de la fotografia en 360 graus per tal que, des de la porta i sense accedir-hi, es pugui veure l’interior d’alguns espais fent servir unes ulleres estereoscòpiques», explica Eliseu Bàrcena, president de l’entitat.

La cita tindrà lloc, com s’ha fet en els últims anys, el primer cap de setmana d’octubre, en detall els dies 3 i 4. En relació als espais que es podran recórrer amb aquest sistema, Bàrcena concreta que, «de moment, tenim segur que es podrà pujar al Campanar sense pujar, i ja hem fet les fotos i el muntatge. També hem demanat a la Reial Congregació de la Puríssima Sang fotografiar la Sala Noble, i hi ha un parell de sol·licituds més que estan encara pendents». Les particulars visites amb imatges en 360 graus i ulleres estereoscòpiques es faran «amb cita prèvia i recollint les dades dels assistents per mantenir la traçabilitat». «No serà tan espontani com agafar el plànol i posar-se a la filera esperant torn, com es feia fins ara», afegeix Bàrcena, que diu que «tot i que serà molt més limitada en espais i en visitants, hem volgut tirar endavant aquesta versió de resistència del Reus Ocult, que no quedi un buit». L’any passat la iniciativa va tenir «uns 7.000 impactes» i ara «no tindrà res a veure, no és el que es busca».

Mercadal i les Peixateries Velles

Més enllà d’aquesta novedosa forma d’acostar-se al patrimoni, Reus Ocult programarà «un parell de rutes, cosa que ens permet estar en espais oberts i en moviment» i també «explicarem llocs oberts: dedicarem una estona al Mercadal, a les Peixateries Velles i a alguns altres». Pel que fa a les rutes, «n’hi hauria una que posaria l’accent, per dir-ho d’alguna manera, en barbaritats que s’han fet al patrimoni, amb la intenció que els participants tinguin una actitud activa i reivindicativa». «Donat l’escenari impossible de predir i tota la incertesa, ho preparem mirant a un horitzó com el que tenim ara mateix», afegeix Bàrcena, que diu que «cal estar pendents de com evoluciona tot i a l’expectativa del que pugui passar».

tracking