Diari Més

USITAC exigeix que la residència d'Horts de Miró de Reus «es destini 100% a covid o no aculli cap cas»

El sindicat rebutja que una planta de l’edifici allotgi aïllats i l’altra, avis sans

Una imatge d'arxiu de l'accés a la residència d'Horts de Miró.

Horts de Miró concentrarà els avis de residències que s'hagin d'aïllarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

USITAC no veu amb bons ulls la decisió presa per la Generalitat, amb l’aprovació de la Fundació Educativa i Social (FES) de Reus, de destinar la quarta planta de la residència d’avis d’Horts de Miró –la darrera de l’edifici que romania tancada des de la inauguració de l’equipament, el passat desembre– a l’abordatge de la covid-19.

Tal com va avançar el Diari Més, l’acord entre administracions preveu que la quarta planta s’utilitzi per aïllar residents d’altres centres que han donat positiu i convertir-lo així en un espai residencial covid. A la planta immediatament inferior, la tercera, continuaria l’activitat ordinària de residència de gent gran amb un total de 29 places. El president de la FES, Daniel Recasens, ja va explicar va pocs dies que les dues plantes serien «completament impermeables, amb tots els processos independents» i va aclarir que el lloc que s’activaria «és autònom» i «té un funcionament completament estanc». USITAC, que va fer força per la posada en marxa d’Horts de Miró després de prop de set anys construïda i tancada, considera ara que la residència hauria de «dedicar-se al 100% a la covid o no acollir avis contagiats, però no destinar la quarta planta a positius i la tercera a negatius perquè no es podrà garantir la seguretat». Per això, ha enviat una carta adreçada al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, on denuncia que «el que vostès estan fent amb la seva decisió és traslladar una problemàtica d’un lloc a l’altre, però no fan un aïllament que sigui del tot efectiu, que és del que es tracta».

En la carta, el secretari d’Organització i Comunicació del sindicat, Alfred Maza, lamenta que «estan dient a la població que volen habilitar la quarta planta per aïllar els possibles positius de contagi d’usuaris d’altres residències i els porten a Horts de Miró. Llavors, què passa, que als avis i àvies de la tercera planta no els pot passar el mateix?». «Una altra cosa seria que, des dels seus departaments, traslladessin aquests avis i àvies a altres residències lliures de covid, i destinessin la tercera i quarta planta d’Horts de Miró a la finalitat d’aquest confinament, ja que llavors sí que no hi hauria cap risc de contagi», valora Maza, que apunta que «si algun d’aquests avis i àvies es contagia, no es podrà dir que ningú va avisar del risc que hi podia haver» i precisa que «s’hauria de destinar al 100% a la covid o deixar-la en residència, però fer-ho al 50% no està bé».

En el pitjor moment de la pandèmia, Salut ja havia apuntat la possibilitat de fer ús de les instal·lacions d’Horts de Miró per abordar casos de covid-19, però la idea que es va fer pública en aquell moment semblava passar per buidar completament la residència abans d’orientar-la al tractament de la pandèmia.

tracking