Diari Més

Ensenyament

El director de l'IE Pi del Burgar de Reus minimitza les queixes dels pares de manca d'informació

Afirma que els pares i mares que es van queixar no representen el sentit generalitzat de les famílies del centre

façana de l'IE Pi del Burgar de Reus.

Els pares de l'IE Pi del Burgar de Reus, molestos per la falta d'informació sobre la tornada al centreAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l'Institut Escola Pi del Burgar de Reus ha contestat les queixes que diversos pares van expressar per la manca d'informació, segons ells, que tenien respecte de l'inici del curs escolar, marcat per la pandèmia.

En un escrit amb diverses puntualitzacions, EduardMontané, responsable del centre considera que es tracta d'un grup reduït de pares i mares, «que no arriba a la desena de famílies d'una totalitat de 450, que vulguin erigir-se com a representants de tot un col·lectiu.» el director del centre afegeix que aquest rol de representativitat «ja el val desenvolupar en el seu moment i en l'actualitat només tenen la responsabilitat com a progenitors dels seus fills i filles». PerMontané, les queixes expressades per aquest grup de pares i mares, «no es tracta, en cap cas, d'un sentiment generalitzat entre les famílies del centre».

El responsable del centre recordava que el mateix dijous dia 10 al matí, «es va comunicar a les famílies mitjançant un correu electrònic que el document d'organització del Centre, que estava en revisió i que havia de complir un seguit de tràmits: informar-ne a Inspecció Educativa i a l'Ajuntament, passar a l'aprovació del Consell Escolar i penjar-lo al web del nostre centre, estaria al seu abast a partir de mitja tarda, com així va ser». El director del centre considera que amb la publicació a la tarda del dia 10, «és temps suficient perquè puguin gestionar familiarment la seva organització, ja que disposen de tres dies abans de l'inici de les classes».

Montanélamenta que en les queixes expressades per aquest grup de pares i mares s'hagués barrejat altres temes que no tenien res a veure amb l'inici del curs escolar, «com són els 130 € que es paga de quota anual per alumnes en concepte de col·laboració amb les despeses —no sols materials— del centre».Montanéafegeix que els pares menteixen quan afirmaven a l'article que «aquesta quantitat és insuficient i errònia, ja que molts alumnes ja han acabat els estudis al centre o bé han marxat a un altre». Segons el director del centre, «En una carta dirigida en el seu moment a qui ha promogut aquesta iniciativa, en resposta al seu requeriment (demanava explicacions sobre aquesta quantitat), ja se li va contestar que la família de tot aquell alumnat que no romandria més al Centre havia rebut, la 2a quinzena d'abril, la quantitat que l'equip directiu -no és decisió d'una sola persona-, estipulà per al tercer trimestre, atenent sempre a les instruccions dels Serveis Territorials d'Educació. En aquest cas, corresponia a la tercera part d'aquella quota, motiu pel qual aquest argument no és cert.».

MÉS INFORMACIÓ

Els pares de l'IE Pi del Burgar de Reus, molestos per la falta d'informació sobre l'inici de curs

tracking