Diari Més

Mobilitat

EasyJet escurça la ruta amb Luton i finalitza temporada a l'Aeroport de Reus

La companyia tanca abans d’hora la seva campanya d’estiu a Reus i pràcticament tota l’operativa queda a les mans de Ryanair

El primer vol de l'enllaç entre Reus i Luton, al juliol.

EasyJet escurça la ruta amb Luton i finalitza temporada a l'Aeroport de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EasyJet ha deixat d’oferir, a principis de mes, la ruta que mantenia en marxa entre l’Aeroport de Reus i el de Londres-Luton. Fonts de l’aerolínia consultades pel Diari Més detallen que, tot i que la intenció d’inici era haver operat la connexió almenys durant tot el setembre, finalment la companyia ha decidit no continuar volant aquest estiu. Amb això, EasyJet haurà acomiadat la temporada a Reus abans del que s’esperava.

Els vols de l’enllaç amb Luton havien començat a enlairar-se en l’última setmana de juliol, així que l’enllaç haurà estat vigent durant poc més de sis setmanes. La ruta es treballava únicament en dissabtes. Segons les estadístiques que fa públiques Aena, EasyJet va moure al juliol un total de 368 passatgers a través de l’Aeroport de Reus i en va traslladar 421 a l’agost. A principis d’agost, de fet, totes les destinacions de l’Aeroport de Reus van veure’s ja afectades per l’aplicació de quarantenes obligatòries als països d’origen. Des d’EasyJet precisen que «vam oprerar alguns vols entre Reus i Londres-Luton aquest estiu» i ara «continuem revisant el nostre programa de vol per alinear-nos amb la demanda i les restriccions de viatge», i detallen que «en aquests moments, no ens planegem operar aquesta ruta en la pròxima temporada d’hivern a causa de la reducció de la demanda». Fonts de l’aerolínia expliquen que el context actual d’inestabilitat generat per la covid-19 obliga a programar les rutes «pràcticament al dia». La connexió entre Reus i Londres-Luton –que, de fet, ja no havia estat altres anys disponible en la temporada baixa–, sí que permet comprar seients a través del lloc web d’EasyJet per volar a l’estiu del 2021.

Sense vols previstos per l’hivern

Easyjet no ha estat l’única aerolínia que ha aplicat retallades a la seva operativa a Reus arran de la pandèmia. Tal com va avançar aquest rotatiu, Ryanair va deixar d’oferir a finals d’agost la seva ruta amb Londres-Southend i va eliminar alhora freqüències amb Dublín i amb Shannon. En la represa de l’activitat després de l’estat d’alarma, Ryanair ja havia desprogramat altres tres destinacions: Eindhoven, Bristol i Gdansk. La qüestió és que Ryanair, que havia estat en els darrers anys l’única que desplegava connexions regulars a Reus en la campanya d’hivern, tampoc està venent bitllets per la temporada baixa 2020 quan queda només un mes i mig per encetar-la. La directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, explicava fa pocs dies a aquest diari que «és molt possible que l’Aeroport de Reus enguany no tingui operativa d’hivern perquè, si no hi ha vacuna i l’exercici turístic en l’època de temporada alta ha ja estat aquest, pot esperar-se» i recordava que «totes les companyies han anat fent retallades» i «a Reus és on aquestes retallades han arribat més tard».

tracking