Diari Més

Reus tanca equipaments esportius municipals i recomana als clubs no obrir

El Reus Deportiu ajorna les activitats grupals però els usuaris podran seguir fent esport al club i el Ploms, que també continuarà, intensifica les mesures

Noemí Llauradó, Carles Pellicer, Montserrat Vilella i Dolors Vázquez, ahir a l'Ajuntament.

Reus tanca equipaments esportius municipals i recomana als clubs no obrirOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa un nou paquet de mesures aprovades pel Comitè d’Emergències per tal de «reduir el risc de rebrot a la ciutat» i que «complementaran» la resolució adoptada pel Departament de Salut dissabte passat. Així, el govern ha ordenat el tancament de tots els equipaments esportius municipals –d’exterior i interior–, tal com ha anunciatl’alcalde, Carles Pellicer, que explicava que «recomanem als clubs esportius privats que actuïn en conseqüència amb les seves respectives instal·lacions però, en aquest cas, com que són privats, han de decidir el que considerin».

Fonts del Reus Deportiu han confirmat que l’entitat, tot i haver pogut legalment continuar amb les activitats grupals que tenia ara programades, ha decidit ajornar-les i no les realitzarà durant els 15 dies de restriccions addicionals al municipi per la covid-19. El club suspèn així casals, campus, cursets de natació, tots els entrenaments de totes les seccions de les bases roig-i-negres i no permetrà l’ús de les pistes de bàsquet i hoquei patins ni exteriors ni interiors fins al dia 7 de setembre. Sí que mantindrà obertes, però, les seves dependències adreçades a la pràctica esportiva majoritàriament individual –tant les zones d’aigües com el gimnàs i classes dirigides, així com el tennis i el pàdel– sempre complint totes les mesures de prevenció necessàries i amb presa de temperatura inclosa. En el mateix sentit, el Reus Ploms tampoc no té previst a hores d’ara aturar-se però sí que extremarà encara més les actuacions que ja aplicava, com a part del pla de seguretat, en relació a la neteja i a la seguretat dels usuaris: cites prèvies, aforaments limitats, rutes de circulació diferenciades, etc. Els usuaris podran accedir al club com venien fent fins ara.

S’atura la programació cultural

Paral·lelament, l’Ajuntament limita l’aforament dels autobusos municipals i dels espais funeraris al 33%, un terç de la capacitat. La mesura no afecta, amb tot, el cementiri, perquè «no hem detectat una gran afluència de persones» tot i que «si veiéssim que es donés, actuaríem». Igualment «s’ha ajornat tota la programació d’activitats tant turístiques com culturals i lúdiques organitzades per l’Ajuntament i no s’autoritzaran les privades que suposin concentració de persones». Tot plegat se suma al tancament de parcs municipals, de les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure i de les zones de parcs infantils, que ja estaven vigents ara.

Distància a les terrasses

El govern local vetllarà també «molt» perquè es mantingui «la distància mínima de dos metres entre cada unitat de taula, que és un concepte que agrupa tant la taula com les cadires, amb la mateixa superfície que hi ha ara». «Alerta als propietaris dels bars que entre cada unitat de taula hi ha d’haver aquesta separació», que fins ara era d’un metre i mig, tal com avisava l’alcalde ahir. El govern ha programat dimarts una trobada amb el sector comercial i una altra amb el de la restauració, que ha percebut aquests dies una baixada de la clientela superior al 50%. «Si tots seguim les mesures durant 15 dies, possiblement no caldrà prendre’n d’altres i, per això, demano a tothom que ho tingui en compte i en sigui conscient», ha apuntat Pellicer, que transmetia un «missatge de tranquil·litat però també de no abaixar la guàrdia» per «no tornar a una situació com la del març».

El carrer Monterols de Reus amb diverses persones caminant amb mascareta.

Reus, coronavirus, monterols, mascaretaACN

tracking