Diari Més

Fins a 1.465 veïns s'han fet la PCR en els primers dos dies de cribratge a Reus

La xifra queda lluny del miler de tests al dia que buscava Salut i representa un 24,4% dels 6.000 habitants que són la població diana

Una sanitària obrint la porta d'un mòdul habilitat al CAP Sant Pere de Reus, mentre hi ha una cua esperant a fer-se la prova PCR.

cribatge, Reus, CAP Sant PereACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cribratge que, des de divendres passat, Salut porta a terme adreçat a veïns dels barris de la Sardana, la Pastoreta i Monestir acumula ja 1.465 tests realitzats. Segons dades aportades pel Departament, divendres se’n van fer 827 i dissabte, un total de 638. Les xifres estan lluny del càlcul inicial, que contemplava almenys 1.000 PCR diàries. Representa, a hores, d’ara, un 24,4% de la població diana, que està integrada per 6.000 persones residents a aquests tres barris i amb entre 20 i 50 anys. Salut esperava arribar al 50%, uns 3.000, «en la previsió més pessimista».
Tant els veïns de la Sardana –que havien d’adreçar-se al CAP Sant Pere divendres i dissabte– com els de Monestir –citats a l’Hospital Sant Joan de Reus divendres i dissabte– ja han exhaurit el seu torn. Salut no disposa encara de dades que permetin extraure percentatges concrets de tests realitzats sobre els barris. Tampoc no precisa si s’ampliaran els dies de cribratge. De moment, però, queda per davant una tercera i última jornada que tindrà lloc demà dilluns a l’Hospital Sant Joan i a la qual estan convocats els veïns de la Pastoreta, que ja hi van passar també dissabte.

L’AMCA cancel·la concerts

L’AMCA, Associació per a la Música Creativa i Actual, vista la situació de la pandèmia les últimes decisions de l’Ajuntament de Reus i el Departament de Salut i «amb voluntat de col·laborar en la mesura del possible en evitar la transmissió del virus», ha anunciat la suspensió del dos concerts dels que resten al mes d’agost, Lluís Capdevila Trio del 23 ds'gost, i el de Miguel Viejo Trío 30 d’agost. L’AMCA valorarà, passats aquests 15 dies i tot depenent de la situació de la covid, les possibilitats de continuar amb la programació restant, i es compromet a cercar dates alternatives per als artistes els concerts dels quals es veu ara obligada a cancel·lar.
tracking