Diari Més

Límit d'aforament als bars i restaurants de Reus i prohibides les reunions de més de 10 persones

Salut ja ha fet 320 PCR durant el primer matí de cribratge massiu a Reus

Gent fent cua al mòdul del CAP de Sant Pere on es fa el cribatge masssiu.

Reus, CAP Sant Pere, cribatgesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha anunciat noves mesures restrictives per frenar els contagis a Reus.La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat la capital del Baix Camp aquest matí arran de l'inici del cribatge massiu que es fa a veïns de tres barris. Entre les mesures anunciades hi ha la prohibició de reunions amb més de deu persones en l'àmbit privat i públic i la reducció de l'aforament interior i exterior dels establiments de restauració al 50%. Tampoc es podrà consumir a les barres dels establiments. Es restringeix l’aforament en cerimònies religioses al 33% i en esdeveniments culturals i esportius, al 50%. Vergés ha demanat als reusencs que només surtin de casa l'indispensable i que redueixin l'activitat social.

La responsable de Salut ha explicat que durant aquest matí s'han fet 320 proves PCR de les 3.000 que esperen fer als residents dels barris de la Sardana, la Pastoreta i Monestir. Les proves, que són voluntàries, és fan per franges horàries en el CAP Sant Pere i l'Hospital Sant Joan. I ha afegit que elritme de les proves és bo i que l'afluència ha estat «l'esperada». En les últimes setmanes, la taxa d'incidència del virus s'hamultiplicat per cinc a la ciutat.
Vergés ha destacat la importància que «els positius i els seus contactes facin la quarantena per tal de tallar les cadenes de transmissió del virus». La responsable de Salut ha explicat que no descarten fer cribatges a més municipis de Catalunya en funció de la situació en que es trobin i que les mesures aplicades a Reus s'estenguin a més llocs.

També ha assegurat que «els sanitaris ens necessiten la col·laboració de la ciutadania». Alhora que ha exigit a l'Estat que prengui mesures perquè la gent puguin complir els aïllaments.

Per la seva banda, l'alcaldessa accidental de Reus, Montse Vilella, ha remarcat que durant la pandèmia el coronavirus ha tingut una «incidència baixa» a la ciutat i que ha estat en aquesta segona onada quan la «tendència de contagis ha anat creixent». Vilella ha titllat la situació de «crítica» i que esperen que no vagi a més.

Vilella ha convocat per aquesta tarda un comitè d'emergència per valorar la situació a la ciutat i com aplicar les mesures que ha anunciat la consellera Vergés. L'alcaldessa accidental ha explicat que els reusencs i reusenques «tenim el repte de baixar la corba de contagis en els propers 15 dies», ja que això condicionarà la tornada a l'escola i a la feina al setembre.

Tanmateix, ha volgut agrair al Departament de Salut que faci un cribatge massiu a la ciutat i ha confiat que la ciutadania respondrà a la convocatòria massiva. «No podem deixar als sanitaris sols sinó que hem d'assumir la nostra responsabilitat com a ciutadans».

tracking