Diari Més

Municipal

L'Última Llar presenta l'única oferta pel contracte de la recollida d'animals a Reus

El servei, pressupostat en 103.400 euros, inclou com a novetat l’obertura del centre a la tarda i tindrà un telèfon d’avisos 24 hores i opció de batudes

Una imatge d'arxiu de gossos passejant.

L'Última Llar presenta l'única oferta pel contracte de la recollida d'animals a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Última Llar, que en l’actualitat s’ocupa de la recollida d’animals de la via pública a Reus, ha estat l’única en presentar proposta a la nova licitació pel servei, engegada per l’Ajuntament a mitjans de juny. Si no hi ha cap imprevist d’última hora, doncs, i pendents de la mesa de contractació, l’empresa tornarà a fer-se càrrec del contracte, que en aquest cas té una durada de dos anys i que hauria de quedar definitivament adjudicat el pròxim mes de setembre.

El nou contracte de la recollida d’animals va sortir a licitació amb un pressupost inicial de 103.420 euros amb l’IVA inclòs i incorpora algunes altres novetats en les condicions. Una d’elles és que el centre d’acollida d’animals obrirà al públic una tarda, mentre que ara ho feia només al matí. En concret, el plec que regeix el concurs apunta que el servei «tindrà un telèfon d’atenció les 24 hores per a recollides urgents durant tot l’any» i «l’Ajuntament podrà acordar que en casos puntuals el contractista realitzi batudes de localització i captura d’animals rodamón».

Els animals del municipi de Reus «seran identificats amb un collar de color determinat tan aviat com entrin al centre d’acollida i hagin passat la quarantena per tal de facilitar la seva localització i control pels serveis municipals». Un cop transcorreguts els marges per poder ser recuperat, es podrà lliurar l’animal en adopció. Sempre prèvia revisió veterinària, els gossos «seran desparasitats, vacunats i també esterilitzats, i seran identificats amb xip, registrats o inscrits als cens d’animals de companyia, abans del lliurament en adopció o acolliment i les despeses aniran a càrrec de la persona adoptant acollidora». L’animal s’entregarà amb un contracte.

Veterinari d’urgències

L’empresa, que amb tota probabilitat serà L’Última Llar, haurà de disposar de servei veterinari que atengui, ara també, urgències. La previsió de recollida és de prop de 300 gossos i 25 gats anuals, i les instal·lacions hauran de trobar-se dimensionades per a poder acollir permanentment 150 animals. Caldrà que el lloc estigui plenament preparat per evitar l’excés de fred o calor, disposi d’aigua potable, es netegi diàriament, proporcioni un entorn confortable a les mascotes i compti amb una sala de cures i un mínim de dos lectors de xip. L’empresa també haurà de gestionar el portal de benestar animal que acaba d’activar l’Ajuntament. Segons xifres corresponents al 2019, un 72% dels gossos i gats recollits al carrer l’any passat van ser recuperats o adoptats.

tracking