Diari Més

El CAP Sant Pere, preparat pel primer cribratge a Reus

Salut va instal·lar divendres un mòdul al pati del centre on es faran PCR a la població després del preocupant increment de casos

El mòdul que ha instal·lat Salut al pati del centre on es faran PCR a la població.

El CAP Sant Pere preparat pel primer cribratge a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CAP Sant Pere és l’espai que ha escollit Salut per posar en marxa un cribratge a la ciutat de Reus després que els positius detectats en les últimes setmanes disparessin el risc de rebrot al Camp de Tarragona. El Departament va instal·lardivendres passatun mòdul prefabricat al pati del centre d’atenció primària, a l’interior del qual es faran les PCR, segons ha pogut confirmar el Diari Més. Encara s’està estudiant si aquesta serà l'única ubicació on es duguin a terme les proves vinculades al municipi.En principi, els tests es realitzarien a població aleatòria compresa en la franja d’edat d’entre els 14 i els 50 anys, i probablement a ritme d’un miler al dia, tot i que aquesta qüestió també està pendent de perfilar-se. El mecanisme començarà a funcionar de manera imminent. El CAP Sant Pere aplega les Àrees Bàsiques de Salut 1 i 2. Aquesta última, que abasta la zona d’Immaculada fins a Misericòrdia, era una de les que s’havien assenyalat darrerament com a més afectades, igual que la 3 –plaça Llibertat fins a Castellvell– i la 5 –Fortuny, Juroca, Montserrat, Niloga. Almenys una infermera i una TCAI s’encarregaran de dirigir les proves.

El sindicat USITAC, molt estretament vinculat al CAP Sant Pere, posa en valor el paper de la primària en l’abordatge del virus i demana PCR periòdiques per als treballadors del centre d’atenció. També que s’incrementi el personal que es dedicarà a fer les proves i «que es posi especial cura en separar les cues de pacients que diàriament esperen visita a fora del CAP i les de les persones que acudiran a fer-se el test», donat que el mòdul s’ha col·locat al pati principal del recinte. USITAC insta, igualment, a «assegurar que tothom disposi del material de necessari per fer aquesta tasca». El sindicat recorda els estralls que va causar el punt més dur de la pandèmia i espera «que tothom hagi après alguna cosa de tot plegat». Per això, també fa una crida a la ciutadania i recorda que «el virus està present i pot afectar-nos, així que cal extremar les precaucions, dur la mascareta, rentar-se les mans i mantenir la distància, evitar les aglomeracions i que la policia sancioni qui no segueixi les recomanacions que es donen, perquè ens afecta a tots».

Les ABS 2, 3 i 5, les més afectades

De fet, i a preguntes dels periodistes, l’alcalde accidental de Reus, Dani Rubio, ja havia avançat aquest dimarts que la Guàrdia Urbana«pentinarà la ciutat, més específicament les zones 2, 3 i 5, centrada en el sector de larestauració per recordar la distància a les terrasses i a la barra, i que no hi poden haver més de10 persones a una taula». Als carrers del municipi hi ha tres equips d’educadors per instruir la població en relacio a l’ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància social, i també sis membres de Protecció Civil. L’Ajuntament «es mantindrà en contacte amb la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) per col·laborar en la situació», apuntava Rubio, que recordava que la policia local va desactivar el cap de setmana unmacrobotellónal polígon Albai que seguirà actuant en aquesta línia. Fins la setmana passada, la Urbana havia aixecat 71 actes per no dur la mascareta.

Sobre què podria haver desencadenat el repunt de casos, Rubio va expressar que «l’explicació que ens ha fet el propi Departament és que bona part d’aquests rebrots venendonats per reunions familiars massives i per la relació social que es pot generar a la viapública». També va referir-se al fet que «és època d’estiu i tenim municipis a la costa propensos a rebre visites d’altres indrets del’Estat, i les cadenes de transmissió són difícils de controlar». Va anunciar, en qualsevol cas, «contundència» davant actes que puguin propiciar la propagació perquè «atempten contra la resta». I va demanar a la ciutadania que «eviti les reunions familiars massives» i que «extremi les precaucions».

tracking