Diari Més

L'Ajuntament de Reus ofereix espais i logística per si Salut ordena cribratges a la ciutat

El Departament està «analitzant les dades per decidir accions» i el govern local demana a la ciutadania que eviti reunions familiars massives

Una educadora informant a dues dones assegudes a una terrassa d'un bar de Reus.

Educadors de Salut recorren els carrers de Reus per recordar les mesures de prevencióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Reus demana a la ciutadania que «prengui la màxima consciència que el virus encara està entre nosaltres i extremi les precaucions» per evitar-ne la propagació i que «redueixi el màxim possible el nombre de reunions familiars massives». Ho fa després que, aquest dilluns, l’increment de contagis detectat a algunes Àrees Bàsiques de Salut (ABS) del municipi disparés el risc de rebrot al Camp de Tarragona i fixés l’índex en 105,28, el més alt des del 6 d’abril.L’alcalde accidental, Dani Rubio, ha expressat aquest matí, a preguntes de la premsa sobre la possibilitat que Salut porti a terme cribratges de covid a la ciutat, que «ens consta que el Departament està fent una valoració des de finals de lasetmana passada i aquesta decisió pot ser que ens arribi en breu a l’Ajuntament» i ha apuntat que«en funció de les dades, posarem a disposició totes les opcions al nostre abast icol·laborarem amb tots els mecanismes logístics i espais». Fonts de Salut consultades en aquest sentit precisen que «s’estan analitzant les dades i quan es decideixin les accions a fer s’anunciarà».

Rubio també ha detallat que les zones més afectades es corresponen amb les ABS 2 –barri Immaculada fins al Santuari de Misericòrdia–, 3 –plaça Llibertat fins a Castellvell– i 5 –barris Fortuny, Juroca, Montserrat i Niloga– i ha subratllat que, arreu de la ciutat, «posaren en marxa tots els mecanismes des del punt de vista pedagògic i sancionador per erradicar les conductes que estan trencant la contenció estable de contagis que hi havia al municipi». L’alcalde accidental ha precisat, sobre l’increment de la incidència en aquests àmbits, que «l’explicació que ens ha fet el propi Departament és que bona part d’aquests rebrots venen donats per reunions familiars massives i per la relació social que es pot generar a la via pública». «És fruit també de l’època d’estiu i que tenim municipis a la costa propensos arebre visites d’altres indrets de l’Estat, i les cadenes de transmissió són difícils de controlar», ha dit, i ha insistit que «l’Ajuntament de Reus sempre ha treballat amb molta previsió i farà costat a qualsevol decisió que prengui Salut, col·laborant i posant tot el que sigui necessari a la seva disposició».

El consistori ja va desplegar, fa uns dies, equips d’educadors de salut que consciencien la ciutadania sobre la necessitat de dur la mascareta posada, mantenir la distància de seguretat i rentar-se les mans. El personal dedicat a aquesta tasca va ser reforçat precisament dilluns. En aquest sentit, l’alcalde accidental ha concretat avui que per Reus circularan sis educadors de salut, altres sis membres de protecció civil específicament destinats al compliment de les mesures de seguretat davant la covid i que, també, la Guàrdia Urbana «pentinarà la ciutat, més específicament les zones 2, 3 i 5, centrada en el sector de la restauració per recordar la distància a les terrasses i a la barra, i que no hi poden haver més de 10 persones a una taula». «Farem una primera pentinada de ciutat molt pedagògica però, si no ens queda més sortida, la Guàrdia Urbana sancionarà», ha avisat.

tracking