Diari Més

Infraestructures

Els vols que operen a l'Aeroport de Reus tenen un 70% dels seients buits

Ryanair va treballar al juliol, de mitjana, amb un terç de l’ocupació i TUI, que va activar-se la segona quinzena, va arribar al 42%

Uns viatgers amb mascareta a l'Aeroport, en una imatge d'arxiu.

Els vols s'operen a l'Aeroport de Reus amb un 70% dels seients buitsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Reus continua rebent vols regulars tot i la crisi de la covid-19 i amb el global de les rutes afectades ja per quarantena. Els avions que operen a l’aeròdrom, però, ho fan amb molt pocs passatgers a bord. Les darreres xifres facilitades per Aena, corresponents al juliol, deixen 14.513 usuaris i situen les instal·lacions massa lluny del milió de viatgers assolits al tancament del 2019. El mes passat, Ryanair va mantenir l’activitat amb dos terços dels seus seients buits i TUI Fly Belgium va quedar-se en un 42%.

Les aerolínies són sempre reticents a aportar percentatges d’ocupació dels seus vols però creuar les dades d’Aena permet obtenir una mitjana aproximada. Així, al juliol, i segons aquestes mateixes estadístiques, Ryanair va moure 12.332 passatgers en connexions vinculades a l’Aeroport de Reus. Va realitzar, durant aquest mateix període, un total de 222 operacions. La divisió perfila prop de 55 viatgers per cada vol. La companyia treballa habitualment els seus enllaços amb un model Boeing 737-800, que tindria capacitat per a prop de 189 persones. Així, l’ocupació mitjana el mes passat va ser del 29,1%, mentre que el 70,9% de les places van quedar buides. Això no vol dir que no es venguessin més tiquets, donat que la informació que Aena fa pública és relativa als passatgers embarcats i no als que van comprar bitllet, sinó que reflecteix la quantitat de viatgers que van acabar pujant a l’avió.

Ryanair manté vigents a l’Aeroport de Reus ara una desena de rutes que són Brussel·les, Cork, Dublín, Shannon, Birmingham, East Midlands, Liverpool, Londres Southend, Londres Stansted, Manchester i Frankfort. No ha arribat a activar, però, Bristol, Eindhoven ni Gdansk, que estaven presents a la programació i, almenys de moment, han quedat descartades. Del total de 14.513 usuaris que van tenir les instal·lacions de la capital del Baix Camp al llarg del mes passat, pràcticament un 87% es van moure a través de la companyia irlandesa. En els darrers dies, i a xarxes, alguns passatgers han mostrat malestar en veure’s en dificultats per recuperar els imports de bitllets que havien comprat però que van optar per no utilitzar.

En l’actualitat, però, Ryanair no és l’única aerolínia que ofereix vols regulars a Reus. També ho fa TUI Fly Belgium, que connecta amb Brussel·les en un únic enllaç des de mitjans del mes passat. Aena li atribueix, al juliol, 756 passatgers i 12 operacions, xifres que deixen una mitjana de 63 passatgers per vol. La companyia empra per a l’enllaç un Boeing 737-700 que disposaria de 148 places. Així, l’ocupació mitjana per vol seria del 42%. L’altra companyia de vols regulars és EasyJet, que connecta amb Londres i va moure 368 passatgers en 4 moviments.

tracking