Diari Més

Medi Ambient

Aixequen 52 actes en una setmana a Reus per llençar brossa fora dels contenidors

Les sancions arriben fins als 750 euros

Contenidors plens al voltant de la plaça de Teresa Miquel i Pàmies.

La brossa s'acumula a Reus i el govern avisa a FCC que multarà si no la netejaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat 52 actes en una setmana contra les personesque llencen les deixalles fora des contenidors. L’actuació policial preténevitarcomportamentsi localitzar, identificari sancionarels incívics que embruten la ciutat.

De les 52 actes:8 han estatper deixar o dipositar a la via pública i fora dels espais autoritzats, objectes, runes, terres o deixalles; 42 per deixar les escombraries fora dels contenidors; i2 per sostreure materials o elements dipositats en contenidors amb la intenció de vendre'ls.

L’Ordenança de Civisme fixa com a falta lleu deixar la brossa fora del contenidori estableix una possible sanció de fins a 600 euros. Mentre que deixar objectes, mobles i voluminosos fora de lloc es condidera una faltagreu i es penalitza amb sancions de 750 euros.

En els darrers dos mesos, elnúmero d’incidències perresidus voluminosos llençats incorrectament a la via públicaha augmentat un75,45%. Durant el mes de maig el servei municipal de recollida de residus va registrar 391 incidències i 686 aljuliol.

La Guàrdia Urbana comptaamb agents de paisàper localitzar i denunciar els incívics en el moment que deixen les deixalles fora del contenidor. D'altra banda, també s’analitzenles deixalles mal dipositades, per si trobar elements que permetin identificar els autors i denunciar-los.

Recollida de residus voluminosos

L’Ajuntament de Reus disposa des de l’any 2001 d’un servei de recollida de mobles i altres residus voluminosos. Per telèfon o a través del web municipal es pot sol·licitar el servei de recollida per desfer-se correctament d’aquests tipus de deixalles. Cal baixar el voluminós al costat del portal de casa (mai al costat del contenidor) en el moment que s'indica; i el servei passarà a recollir-lo de manera gratuïta.

Recollida selectiva

L'alcalde en funcionsi regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha explicat queles dades de recollida selectiva a la ciutat. han millorat.Amb les dades tancades de 2019, el percentatge de selectiva se situa en el 32,4%; mentre que el 2018, era del 29,86%. Amb les dades parcialsdels primers mesos de 2020, està baixant la recollida de rebuig i puja el de les fraccions, el que fa preveure que l'any es tancarà amb dades més positives.

tracking