Diari Més

Societat

Reus Refugi busca local on instal·lar la seva seu i un centre social

L’entitat cerca un espai assequible i vol habilitar-lo per oferir acompanyament a les persones migrades

Una activitat de Reus Refugi en una imatge d'arxiu

Reus Refugi busca local on instal·lar la seva seu i un centre socialReus Refugi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Refugi està cercant un nou lloc a la ciutat on poder «planificar i realitzar activitats de diferents tipus, dur a terme assemblees, guardar material i tenir, per exemple, ordinadors o altres eines que puguin ser útils». L’entitat, que va néixer fa quatre anys com un grup de sensibilització a la ciutadania envers les persones migrades i la seva situació, vol generar ara un «espai d’acompanyament» en diferents aspectes a aquestes persones, i disposar igualment d’una seu en un indret estable. Fins ara, està fent servir dependències d’un dels centres cívics.

Per això, busca un local amb «un lloguer que sigui simbòlic o que ens permeti fer-nos càrrec de les despeses», preferiblement de planta baixa i que es trobi en una localització tan cèntrica com sigui possible. En el mateix sentit, fa una crida a qui en pugui tenir un, que no l’utilitzi i el vulgui posar a disposició d’aquesta finalitat.

Així, Reus Refugi projecta un nou «lloc on poguessim disposar d’ordinadors per tal d’oferir-los a aquells que en necessitin un per treball d’ofimàtica, per fer un currículum o per buscar feina i que no en tenen» i vol «programar cursos de diferents tipus», tal com explica Víctor Pérez, membre de l’entitat. La idea, que ve d’un any enrere i compta amb un estudi detallat per guiar-ne el desplegament, seria «que al local hi hagués de manera permanent una persona de l’entitat i la gent migrada hi pogués venir a realitzar tallers o cursos, com un centre social».

Quatre anys de feina

Després d’haver abordat la petició amb l’Ajuntament de Reus i d’haver revisat alguns espais i veure que no s’adaptaven al mínim que l’entitat necessita per tal de donar forma a aquest punt d’acompanyament, des de Reus Refugi «ens hem posat a buscar algun particular que tingués uns baixos, on fins i tot podríem fer masoveria urbana i col·laborar si és que calgués reparar alguna cosa del local». «És necessari un espai per atendre d’una millor manera aquestes persones», afegeix Pérez. Sorgit ara fa quatre anys, Reus Refugi va donar-se a conèixer de manera més intensa coincidint amb l’obertura al municipi del Centre d’Acollida de Refugiats que gestiona Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR). A més de l’acompanyament, entre les seves funcions hi ha la denúncia de casos de racisme.

tracking