Diari Més

Salut

Estudien el fetge gras no alcohòlic per trobar noves dianes terapèutiques

Es tracta d'una malaltia hepàtica que té com a principals factors de risc l'obesitat, la diabetis i la síndrome metabòlica

L'equip vol millorar el coneixement de la fisiopatologia de la malaltia

Estudien el fetge gras no alcohòlic per trobar noves dianes terapèutiquesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de recerca en malalties metabòliques associades a la insulino-resistència (GEMMAIR) estudia el fetge gras no alcohòlic per trobar noves dianes terapèutiques.

El grup el formen metges, investigadors i tècnics de laboratori que, des de fa més d'una dècada, investiguen la fisiopatologia de l'obesitat i malalties associades, segons informa l'Institut d'investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

La línia de recerca que el grup ha desenvolupat més profundament és el fetge gras no alcohòlic (MFGNA), una malaltia hepàtica que té com a principals factors de risc l'obesitat, la diabetis i la síndrome metabòlica.

L'equip vol millorar el coneixement de la fisiopatologia de la malaltia per trobar noves dianes terapèutiques, així com la recerca de biomarcadors diagnòstics no invasius.

A més, el grup també participa en un projecte de recerca de l'IISPV sobre la Covid-19, en el qual analitza la relació entre les malalties metabòliques i la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2.

Inicialment, el grup va treballar centrat en l'estudi de l'obesitat i l'estat inflamatori subjacent i una de les seves línies se centra en la millora de les comorbiditats de l'obesitat després de la cirurgia bariàtrica.

El grup també ha estudiat malalties associades a l'obesitat i insulino-resistència, com la malaltia arterioscleròtica, mitjançant estudis proteòmics i metabolòmics en col·laboració amb el Centre de Ciències Òmiques (COS) de Reus (Baix Camp).

tracking