Diari Més

Municipal

Reus estrena una plataforma digital per promocionar l'adopció de mascotes

El passat 2019 es van recollir un total de 361 animals a la via pública

Imatge d'alguns dels gossos que esperen una nova oportunitat.

Reus estrena una plataforma digital per promocionar l'adopció de mascotesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha estrenat a la seva web municipal una plataforma per incrementar la recuperació i adopció d’animals abandonats a la ciutat. Aquesta ja està operativa des d’aquesta setmana amb motiu del Dia Internacional de l’animal sense llar, que se celebra el 15 d'agost. A l'apartat, es podran veure elsanimals que es poden adoptar, amb diversos filtres segons espècie, raça, gènere, i el centre o refugi on es troben; així com els mecanismes que cal seguir per adoptar-los degudament.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, valora molt positivament la posada en marxa d’aquesta eina que «permetrà treballar amb una base de dades molt més actualitzada de forma diària amb les fitxes dels animals trobats».

L'eina digital ofereix detalls sobre la normativa de tinença d'animals així com el procediment per xipar-los i censar-los; i informa de la ubicació dels espais d'higiene i esbarjo per a gossos de que disposa la ciutat.

El passat mes de maig es va licitar el contracte del servei de recollida i actualment es troba en fase final d’adjudicació. L'empresa que guanyi haurà de tenir actualitzada la informació del registre d'animals en procés d'adopció i fer-ne difusió a través de la plataforma web i de les xarxes socials.El contracte tindrà una vigència de dos anys, prorrogable a dos més, any a any, i un pressupost anual de la licitació de 103.420,28 euros.

72% d’animals recuperats o adoptats al 2019

A Reus, el passat 2019 es van recollir un total de 361 animals a la via pública, un 72% dels quals van ser recuperats o adoptats. La gran majoria eren gossos (248), seguits de gats (23) i una variada llista d’espècies que inclou ocells, ponis, galls, serps, conills, tortugues, oques o cabres.

Fins a 128 van ser recuperats pel seu amo, mentre que 56 van ser adoptats i una trentena van romandre a la gossera, xifra que el consistori vol reduir amb un increment d'adopcions.

El consistori recorda la importància que les mascotes portin xip i estiguin degudament censades per facilitar la seva recuperació en cas de pèrdua.

Actualment, el centre L’Última Llar té 250 cans i uns 90 gats esperant una nova oportunitat.

tracking