Diari Més

Salut

Els treballadors del Sant Joan mantindran el conveni propi

El document està encara en fase de negociació

Imatge de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Els casos de COVID-19 seran ingressats a l'Hospital Joan XXIII i al Sant Joan de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CatSalut mantindrà el conveni propi dels treballadors de l’Hospital Sant Joan de Reus, que es troben en negociacions per un nou document i haurien d’assolir un acord en aquest aspecte abans d’acabar 2020. En una nota adreçada als empleats del centre sanitari, el Comitè d’Empresa informa dels resultats d’una reunió mantinguda el passat 27 de juliol amb el regidor de Salut, Òscar Subirats; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; i l’alcalde, Carles Pellicer. En la trobada, segons recull el comunicat, «han expressat que el canvi de governança és del tot positiu per als professionals de l’Hospital i que en cap cas veuran minvades les seves condicions i els seus drets laborals». Al mateix temps, els representants polítics que han pilotat el traspàs del Sant Joan a la nova entitat de dret públic Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp «han explicat que el procés de subrogació es produirà en els pròxims mesos».

El govern de Reus ja s’havia compromès en reiterades ocasions, de manera pública, que el traspàs al CatSalut no repercutiria en un empitjorament de les condicions laborals de la plantilla del Sant Joan. Des que el moviment es consumés, el director del CatSalut –qui també lidera el primer consell d’administració de l’entitat de dret públic Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp–, Adrià Comella, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han visitat les instal·lacions del centre sanitari.

Al seu pas per Reus, Comella havia apuntat que «aquest hospital ve d’una genètica molt positiva, de preocupació per part de l’Ajuntament sobre la salut i al projecte assistencial d’aquestes terres, i volem que tingui una personalitat pròpia». I va insistir que «estem convençuts que hi ha elements molt positius en la història de relació entre el municipi i la salut que han de continuar i que s’han de potenciar».

tracking