Diari Més

Equipaments

El Centre de Lectura de Reus posarà en marxa les obres d'ampliació a l'octubre

L’assemblea de socis validarà el mes vinent el pressupost, de prop de 600.000 euros, i la construcció s’allargarà durant un any

Els últims enderrocs pendents van acabar al maig.

El Centre de Lectura de Reus posarà en marxa les obres d'ampliació a l'octubreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’ampliació del Centre de Lectura començaran, si no hi ha cap contratemps, a l’octubre. Aquesta és la previsió amb què es treballa des de l’equipament, on hi ha convocada, per a principis de setembre, una assemblea de socis per l’aprovació del pressupost d’execució de la primera fase. La xifra, tal com detalla el president del Centre de Lectura, Lluís Miquel Pérez, es quedarà entre els 500.000 i els 600.000 euros, pràcticament la meitat del que costarà el projecte íntegre, que es materialitzarà en dos trams.

El primer d’ells, segons detalla Pérez, generarà «dues o tres noves aules, depenent de si tenen caràcter definitiu o provisional» per les escoles. Un cop l’ampliació quedi completada, el nou espai es dedicarà sencer a la docència, «amb la gran millora que això suposarà per a tots». L’entitat espera haver obtingut la llicència d’obres a mitjans o finals del mes vinent i poder, llavors, engegar-les en pocs dies.

El darrer moviment per preparar la intervenció es va dur a terme al maig, quan es van realitzar uns darrers enderrocs pendents per tal de deixar el solar del carrer de la Puríssima Concepció enllestit i a punt de cara a l’inici de la construcció. La irrupció de la covid-19 ha allargat els terminis inicialment programats, que contemplaven que l’ampliació ja s’hagués posat en marxa cap a l’abril.

Agafar més matrícula

«Tot està força encarrilat, estem en la tramitació de la llicència. A inicis de setembre mirarem de fer totes les aprovacions internes i, aleshores, jo penso que ens podem posar a l’octubre», apunta Pérez, que expressa que «el calendari que ens hem plantejat és assumible». La primera de les dues fases d’obres es correspondrà, bàsicament, amb la construcció de l’estructura i del tancament, però permetrà donar lloc a algunes aules. En total, el projecte abastarà els espais del 6-8-10 i 12 del carrer de la Puríssima Concepció i els baixos del número 4, i dotarà igualment el Centre de Lectura de nous accessos.

L’entitat compta, en aquests moments, amb uns 2.000 socis. El president explica que, mentre durin les feines, «les classes se seguiran fent al mateix lloc on es fan ara i no es veuran interrompudes». «L’any vinent», afegeix, «si tot va bé, ja tindrem dues o tres aules més que ara i podrem agafar més matrícula». La idea és que «tots els estudis del Centre de Lectura es reubiquin al nou edifici». Les obres d’execució de la primera fase de l’ampliació que s’inicia a l’octubre s’allargaran «durant un any, aproximadament».

La importància del projecte es fonamenta en «poder tenir unes instal·lacions de l’aspecte formatiu del centre en condicions. Ara les classes estan repartides entre els pisos i és un enrenou, això que l’ampliació servirà per posar més ordre, d’alguna manera, en aquest aspecte». «Tenir el solar ens facilitarà ara concentrar aquí tots els estudis», conclou Lluís Miquel Pérez.

tracking