Diari Més

Economia

Cau la facturació als comerços reusencs en un agost sense turisme estranger

El flux de visitants de proximitat no compensa els negocis del centre, que enguany tanquen al migdia

L'interior d'una botiga del nucli, en una imatge d'arxiu.

Cau la facturació als comerços reusencs en un agost sense turisme estrangerOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turisme de proximitat no és suficient per compensar els visitants estrangers que, enguany, no aterren a la Costa Daurada a causa de la covid-19. La caiguda d'aquest àmbit està repercutint, també, en el comerç reusenc, que facturarà menys aquest mes d'agost coincidint amb que «els nostres clients de sempre, els que més ens cuiden, marxen a la segona residència o a passar uns dies fora però l'arribada de turistes és molt menor que altres anys».

La qüestió afecta en especial als comerços del nucli, que són «els que depenen més de que hi hagi circulació de persones», tal com explica el president d'El Tomb de Reus, Jacint Pallejà. El gest d'ampliar horaris per mantenir l'activitat al migdia, que sí que s'havia generalitzat alguns estius, «ara no es fa perquè s'aprofita per netejar i perquè, en aquelles hores, el públic local sap que fa molta calor i s'està a casa, així que no té sentit», afegeix Meritxell Barberà, presidenta de la Unió de Botiguers de Reus. Malgrat que esperen una davallada en les vendes, ambdós coincideixen que la situació «podria haver sigut pitjor».

Pallejà apunta que, els establiments vinculats a El Tomb de Reus «tenen una important facturació que ve del turisme» i que «segurament ens afecta més que als comerços de barri que tenen el seu públic més fix». Sobre els productes que es poden haver vist més afectats per la nova situació, precisa que «no es pot dir que n'hi hagi un en concret. Per exemple, si no s'han equipat allotjaments turístics, pot haver un negoci d'electrodomèstics que hagi deixat de vendre televisors. No som un comerç súper específic ni subministradors de souvenirs» però «depenem sempre en un grau important de la gent que ens visita».

Sorteig de vals de compra

Al seu torn, Barberà, que reconeix que «una part de les vendes que s'han vist reduïdes provenien del turisme», prefereix «enviar el missatge positiu que és un any molt complicat però ens en sortirem». La Unió de Botiguers ha posat en marxa, a través del seu compte a Instagram, «una campanya de sorteig de 25 vals de 20 euros per als qui ens segueixin i etiquetin les nostres botigues» i «pensem que fer això pot ajudar a generar més moviment». A l'espera que l'Ajuntament posi en marxa els Bons Reus, el sector també confia que Les Botigues al Carrer, que es faran del 26 al 29 d'agost, suposin una empenta.

tracking