Diari Més

Habitatge

La Casa dels Mestres sumarà pisos al parc municipal de lloguer social

L’edifici passarà a estar gestionat per Redessa, que reformarà d’entrada 4 habitatges i espera posar-los a disposició al setembre

El bloc, propietat de l'Ajuntament, viurà properament obres

La Casa dels Mestres sumarà pisos al parc municipal de lloguer socialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’interior de la Casa dels Mestres viurà obres de reforma. La gestió de l’edifici d’habitatges de propietat municipal ubicat al número 3 del passeig Mata, que «fins ara es portava des de l’Ajuntament i a través de departaments diversos», passarà a curt termini «a mans de Redessa», tal com explica al Diari Més la regidora d’Empresa, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès. A l’immoble se li aplicarà un model molt similar al de les promocions de la Patacada, Granja Massó o Mas Bertran, les quals configuren avui el parc municipal d’habitatge social amb 160 pisos.

D’inici, tal com detalla Pallarès, a la Casa dels Mestres «hem detectat tres pisos buits els quals rehabilitarem, esperem, amb un ajut que hem sol·licitat a la Diputació de Tarragona i que voldríem posar a disposició cap al mes de setembre». El canvi de gestió ens «donarà peu» a «incorporar al model de lloguer social 28 pisos», que es corresponen amb la totalitat dels que té l’edifici del passeig Mata.

En primer lloc, «el que estem fent és avançar perquè l’Ajuntament faci, formalment, l’encàrrec per la gestió a Redessa». Paral·lelament, a més, «hem començat a fer una diagnosi: quin és l’estat de l’edifici, a quins pisos no viu ningú, etc.», explica la regidora que diu que «de moment, ja sabem que hi ha aquests tres pisos que no estan habitables perquè tenen problemes d’humitats i hi actuarem per oferir-los tan bon punt hi puguem fer les obres». A més, hi ha també un quart pis a la Casa dels Mestres que restava vacant arran de la defunció del llogater. D’aquest, igualment «ens farem càrrec i el reformarem per tal de recuperar-lo per al lloguer social». Les reparacions d’aquest últim habitatge són menors i no estan incloses, doncs, en la sol·licitud de subvenció a la Diputació.

Pallarès subratlla que «tenim una molt bona experiència amb els fins a 160 pisos de la Patacada, Granja Massó i Mas Bertran i volem incorporar aquest espai a la mateixa gestió que ja portem d’habitatges de lloguer social». És sota aquesta gestió, valora la regidora que, «podem assegurar que tothom estigui ben ubicat. Que no passi, per exemple, que una persona sola viu a un pis de quatre habitacions mentre una família viu en un espai és petit». En aquest mateix sentit, expressa, «vull donar un missatge de tranquil·litat als llogaters que hi ha ara perquè és una propietat municipal i no farem fora ningú. El que volem és racionalitzar els lloguers i saber com està cadascú, si tenen necessitats, identificar si calen reformes o avaluar les que s’hagin de fer».

Per això, «dels 28 pisos, d’aquí a finals d’any anirem contactant amb els llogaters per saber quines són les condicions dels contractes, entrar en contacte i que sàpiguen que ens hi preocupem». «Hem d’atendre les persones que hi viuen i que hi puguin anar vivint» i «ho posarem tot dins d’un mateix paraigua, el de Redessa, per actuar amb els mateixos protocols, respectant els contractes que hi hagi, sense fer fora ningú però coneixent totes les especificitats». «Passaran a ser pisos de lloguer social i volem millorar l’accés», conclou Pallarès. Amb tot plegat, «estem responent al decret d’habitatge del 2007 que deia que, en 20 anysels municipis havien de tenir un 15% d’habitatge de polítiques publiques». «Ara estem en un 9,3% i no sé si arribarem al 15% però és segur que ens hi aproparem», precisa.

A plaça Catalunya i barri Gaudí

Més enllà de la Casa dels Mestres, Redessa també rehabilitarà un pis de propietat municipal a la plaça Catalunya i un altre al barri Gaudí, igualment orientats als lloguers socials. En aquest cas, les feines es finançaran a través de recursos obtinguts amb la venda de terrenys. El model d’habitatges aïllats –fora de promocions– «no és el que més ens agrada però és una solució», acaba Pallarès.

tracking