Diari Més

Mobilitat

La Generalitat aprova el trasllat dels busos interurbans de les Oques

La Direcció de Transports ha realitzat un estudi que «justifica plenament» el canvi i cap dels ajuntaments involucrats ha al·legat

Les parades de la plaça de les Oques aniran al carrer Doctor Frias.

La Generalitat aprova el trasllat dels busos interurbans de les OquesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trasllat, al carrer Doctor Frias, de les parades de bus interurbà que actualment funcionen a la plaça de les Oques ja compta amb el vistiplau de la Generalitat. La Direcció General de Transports i Mobilitat ha realitzat un «anàlisi exhaustiu per avaluar els efectes del canvi proposat, des del punt de vista de l’usuari». L’estudi ha abocat recentment resultats favorable» i, amb les conclusions que s’hi han recollit, «justifica del tot» el moviment. Els ajuntaments afectats per la decisió han estat convenientment informats «sense que s’hagin presentat al·legacions», segons detallen fonts del Departament de Territori al Diari Més.

En concret, i segons precisen les mateixes fonts, l’anàlisi va tenir en compte que el trasllat de les expedicions «suposa un canvi en la distància i el temps d’accés de l’usuari i també en el recorregut dels serveis interurbans». Per això, calia revisar «amb deteniment quina seria l’afectació en aquests dos paràmetres, per determinar quines són les expedicions i les línies més adients per traslladar». En aquest sentit, «s’ha realitzat un estudi de recorreguts de totes les línies per avaluar els impactes del canvi proposat, i per completar l’anàlisi, el passat mes de desembre ja es va passar una enquesta als usuaris de la Plaça de les Oques per determinar els indrets d’accés o difusió».

Fruit de tot plegat, tal com apunten fonts de la Generalitat, «s’ha pogut concloure que l’afectació en temps és gairebé menyspreable i que aquest no és un paràmetre determinant». També que «tenint en compte que la nova ubicació oferirà un espai de major dimensió, amb més andanes, i millors prestacions», sembla que «les millores justifiquen plenament el trasllat de les línies analitzades». El Departament no detalla, encara, si es mouran totes les línies o bé, com l’Ajuntament va apuntar en un principi, les línies de Castellvell i Salou es quedaran a les Oques.

Durant el maig, «es va procedir a fer un tràmit d’audiència preceptiu als ajuntaments afectats» però, a causa de la suspensió dels terminis derivat de la declaració de l’estat d’alarma per la crisi de la covid-19, «aquest tràmit s’ha conclòs durant el mes de juny», sense que s’hagi formulat cap al·legació.

A l’espera, ara,de l’Ajuntament

Ara, una vegada ja tancat el procediment administratiu, «li pertoca ja a l’Ajuntament presentar el projecte executiu de les noves parades i les millores necessàries per facilitar la mobilitat dels autobusos». Un cop s’hagin executat les obres, es farà el moviment de les línies.

La Generalitat recorda que la plaça de les Oques és «un punt neuràlgic i cèntric de la ciutat» on «conviu un accés a l’aparcament soterrat de vehicles, places d’aparcament privat a la pròpia rotonda, una parada de taxis, parades de bus urbà i, al mateix temps, un elevat nombre d’expedicions de parades interurbanes». Especifica, igualment, que aquesta és «la primera parada interurbana pel que fa a demanda de viatgers, i la segona en expedicions, només per darrere de l’estació d’autobusos». La concentració de demanda de mobilitat, «provoca gran congestió circulatòria», i d’aquí que Ajuntament i Generalitat es posessin en marxa per reubicar les expedicions interurbanes.

La intenció de l’Ajuntament és fer el pas al carrer Doctor Frias, a tocar de la façana de l’Estació Enològica. El projecte, que en un inici preveia col·locar els nous punts d’aturada dins l’àrea blava de la Biblioteca Xavier Amorós, es va haver de reformular perquè aquesta àrea, tal com havia denunciat el Gepec, està al POUM com a zona verda i està pendent de desenvolupament. La recol·locació farà perdre places d’aparcament. En un primer moment, les noves parades haurien d’haver entrat en funcionament al juliol del passat 2019, però la intervenció va ajornar-se fins a principis del 2020 i encara no s’ha executat.

tracking