Diari Més

Comerç

Els negocis del Mercat Central de Reus comencen l'ampliació de les parades

La Polleria Cantonada 108, la primera en guanyar metres, va acabar les obres ahir i estrena el dia 19

El lloc que havia deixat vacant Fruites i Verdures Nati ha estat habilitat en tan sols dues setmanes.

Els negocis del Mercat Central de Reus comencen l'ampliació de les paradesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns dels negocis del Mercat Central ja han començat a guanyar metres després que, tot just fa alguns dies, Reus Mobilitat i Serveis confirmés que una quinzena de parades buides de l’equipament s’omplirien a través de l’ampliació d’altres que ja existeixen. La primera en inaugurar un entorn més ampli serà la Polleria Cantonada 108, que es trasllada a l’illa del davant per «tenir més espai per exposar el producte i per treballar, perquè aquí estàvem molt justes», explica al Diari Més la paradista Susanna Pérez. En concret, la parada de pollastres ocuparà el lloc que havia deixat vacant Fruites i Verdures Nati. Les obres per habilitar-lo de cara a les noves funcions s’han allargat dues setmanes i van culminar tot just ahir. L’estrena està prevista per al 19 d’agost, que és «la data que hem vist més propícia tenint en compte que hi havia el 15 pel mig».

De moment, la Polleria Cantonada és l’única que ha iniciat i completat l’ampliació. Les feines, per cert, es duien a terme durant les tardes, quan el Mercat Central està tancat al públic, fora de l’horari d’atenció. La previsió és que aquest primer moviment desencadeni una carambola: el mòdul que deixa lliure la polleria l’ocuparia ara el negoci Pesca Salada Vidal, que també tenia intenció de créixer.

El concurs de comercialització de 29 espais disponibles que, a finals de febrer, Reus Mobilitat i Serveis va posar en marxa per ocupar mòduls buits al Mercat Central tan sols ha atret dos negocis nous –de peix i de productes saludables–, que reactivaran un total de quatre parades i que encara no han desembarcat al seu lloc. Entre aquests no hi ha cap dels venedors del Mercat del Carrilet, que ja van anunciar que no concursarien i que continuen la seva lluita per mantenir-se en la ubicació actual.

Les futures zones de degustació

El que sí que avança, i ho fa en paral·lel a l’ampliació de parades, és la creació d’«espais comuns lliures, adaptats per a consumir els productes al mateix recinte i ampliar els trams de pas». Els primers enderrocs per fer realitat aquest projecte havien començat ja al juliol amb la desaparició dels números 49, 50, 53 i 54. Les feines han seguit progressant des de llavors i ja s’aprecia l’estructura de fusta. Les zones de degustació tindran aspecte de terrassa i varietat de mobles per provocar diferents usos. La que ja ha entrat en obres no és, però, l’única illa que es transformarà a curt termini. Els números 167, 168, 171 i 172, que es corresponen amb parades properes a l’entrada des del carrer Sardà i Cailà, també s’enderrocaran i es dedicaran a la mateixa finalitat, segons les previsions anunciades.

tracking