Diari Més

Serveis

Veïns de Mas Pellicer de Reus converteixen les places en 'piscines' cada tarda

Obren les boques d'aigua de la xarxa pública i grups de joves i infants es banyen al carrer quasi cada dia mentre altra part del veïnat ho presencia amb indignació

Un grup es refresca amb l'aigua a pressió, en una plaça del barri.

Queixes a Mas Pellicer perquè alguns veïns es banyen a les boques d'aigüesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les boques de la xarxa d’aigües semblen haver-se convertit, per a alguns veïns de Mas Pellicer, en un recurs per refrescar-se quan fa més calor. Amb una clau anglesa, les obren «pràcticament cada dia» durant les tardes d’estiu i «aprofiten la pressió per omplir piscines unflables i posar-s’hi a dins o directament per banyar-se i passar l’estona». La situació ha esgotat la paciència de l’Associació de Veïns I de Maig, que denuncia l’«incivisme» d’aquestes persones i demana «patrulles a peu» per posar fi als jocs aquàtics en les places que connecten els blocs.

El president de l’entitat, Eduardo Navas, recorda que «l’aigua és un recurs que és de tots i la força amb què surt de les boques fa que se’n perdi molta cada cop que les obren», i lamenta que tot plegat «porta problemes de subministrament als pisos». «Diria que només enguany ja dec haver trucat a la Guàrdia Urbana, com a mínim, 40 o 50 cops perquè, lògicament, la resta dels que viuen aquí es queixen», apunta Navas, que detalla que «hi va haver un dia que en van arribar a obrir fins a sis».

Fonts municipals concreten al Diari Més que la Guàrdia Urbana està al cas que tenen lloc aquests episodis i ha respost en diverses ocasions avisos pel mateix tema. La policia local ha aixecat diverses actes, sense que consti cap sanció fins al moment. Paral·lelament, ara s’està fent la comunicació a Aigües, no per inutilitzar les boques sinó per canviar el sistema actual d’obertura i evitar així que poca cosa més que una clau anglesa resulti suficient per fer-les brollar.

En aquestes tardes de bany, que «s’inicien habitualment cap a les de les quatre o les cinc», participen tant grans com petits. Ells mateixos s’encarreguen d’obrir les boques i, un cop ja han acabat, les tanquen. «Les places queden plenes d’aigua i no és manera», afegeix el president de l’Associació de Veïns I de Maig, que insisteix que l’activitat «és molesta» per la resta dels qui conviuen a Mas Pellicer i que, ni que no fos així, «no són formes i dona una imatge de descontrol al barri». «Les boques tenen la seva funció, que és subministrar l’aigua quan és necessari, per regar o per netejar, o pel que faci falta, però no són per divertir-se», precisa i es pregunta «aquesta aigua que s’està deixant córrer, qui la paga? Perquè, quan la fem servir a casa nostra, ens val uns diners. Això seria, també, una mena de frau, com enganxar-se a l’aigua sense contracte».

De totes les vegades que Navas ha alertat a la policia local, «n’hi ha hagut que han vingut i altres ens han dit que estaven ocupats o han enviat una patrulla al cap d’una hora, quan ja no hi havia res». En tot cas, precisa el líder veïnal, «ens han dit que estan treballant per tancar les boques d’alguna manera que es puguin utilitzar per a la finalitat que tenen però no s’obrin amb tanta facilitat, amb un sistema que ho compliqui ni que sigui una mica més, perquè ara només cal tenir clau anglesa».

El problema de l’obertura de les boques d’aigües a les places «no és nou, ja havia passat en els darrers tres o quatre anys, però aquest estiu sí que notem que és molt més freqüent, a l’associació rebem queixes i treballem per aturar-ho».

Retrovisors i cablejat

L’Associació de Veïns I de Maig denuncia que, a la zona, també tenen lloc altres formes d’incivisme. Així, dimarts van aparèixer al carrer del Mas Tallapedra dos vehicles sense retrovisors i recentment «han arrencat part del cablejat de la llum pública» i «han punxat les rodes de cinc cotxes». També «sabem que hi ha veïns que s’estimen més deixar la brossa sota els porxos que dins dels contenidors». Navas lamenta que «quan una cosa no es resol, i si la gent veu que els seus actes no tenen repercussions, tot empitjora». Per això, insisteix en la «necessitat que la Urbana patrulli a peu pel barri».

tracking