Diari Més

Participació

La construcció del parc per a famílies de Reus acumula prop d'un any de retard

El projecte havia d’acabar al setembre del 2019 i, després de diverses pròrrogues, l’obra està aturada

El solar, on ja s'havien fet feines, presenta un aspecte deteriorat.

La construcció del parc per a famílies de Reus acumula prop d'un any de retardOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres del que hauria de ser el nou parc per a famílies, localitzat a la zona del Roquís, acumulen prop d’un any de retard. Els treballs per materialitzar el projecte, que és fruit dels Pressupostos Participatius 2018, van posar-se en marxa a principis de juny del 2019 amb un termini d’execució previst de tres mesos. Haurien d’haver quedat del tot enllestits, per tant, el passat setembre. Però al solar on s’havia de generar el parc fa temps que ningú hi treballa i la vegetació ha recuperat el terreny que s’havia guanyat amb les feines inicials, ara cobertes de malesa. Al lloc, amb aspacte d’abandonat, falten tanques, s’hi pot accedir lliurement i les parts ja executades comencen a deteriorar-se.

Les feines les havia adjudicat l’Ajuntament, per un import de 125.721 euros, a l’empresa Construcciones Jaén Vallés SL. Se cenyien únicament a la primera fase del parc, la que s’esperava materialitzar amb la convocatòria dels Pressupostos Participatius 2018. Després de successives pròrrogues, però, cap al desembre passat, l’Ajuntament va decidir aturar l’obra i replantejar el projecte. En aquell moment, fonts municipals explicaven que s’havia detectat «un imprevist d’obra» respecte als plans inicials, vinculat al moviment de terres i que «variava els costos en relació als que estaven programats en un inici». Per això, «es va decidir parar la intervenció, replantejar-la i reprendre-la de nou».

Mesos més tard, en la desescalada de la covid-19, el govern va incloure la construcció del nou parc per a famílies dins el paquet d’intervencions que es reactivarien durant l’abril, finalitzada la paràlisi obligatòria per l’estat d’alarma de la pandèmia. Des de l’any passat, però, els operaris no han tornat al Roquís.

Sense nova data

Segons la va presentar l’Ajuntament, l’obra preveia condicionar la zona verda existent per utilitzar-la com a parc per a famílies, i implementar activitats esportives i de lleure que fessin d’ella un espai apte i valorat per a la ciutadania. La que es va adjudicar era únicament una primera fase. Des de l’Ajuntament no concreten quan està previst que les màquines tornin als terrenys on, des de fora, gairebé ja no s’aprecien les obres fetes.

tracking