Diari Més

Policial

La Urbana de Reus aixeca un total de 23 actes per 'botellón' el cap de setmana

Beure al carrer, ara específicament perseguit arran de la covid-19, implica multes de fins a 600 euros

Una imatge d'arxiu de la sala de control de la policia local.

La Urbana de Reus aixeca un total de 23 actes per 'botellón' el cap de setmanaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat, durant el cap de setmana de l’1 i el 2 d’agost, un total de 23 actes per consum d’alcohol a la via pública i molestar als veïns. Ho ha fet en el marc d’una campanya contra l’incivisme a l’entorn dels locals d’oci nocturn, on la Generalitat aplica restriccions vinculades a la contenció de la covid-19, tal com informa el mateix cos policial.

L’ordenança de civisme, que tot just acaba de sumar nous supòsits en diferents àmbits, prohibeix específicament en l’article 30 «el consum de begudes alcohòliques en llocs, vies, establiments o transports públics quan es pertorbi greument la tranquil·litat ciutadana». La infracció és objecte de sanció dins el grup de les considerades lleus, que arriben fins als 600 euros de multa si es donessin reincidències tot i que la xifra més habitual es fixa en 300.

La policia local també ha aixecat, en el mateix període, altres 4 actes per miccions a la via pública. En aquest sentit, l’ordenança estipula en l’article 19 que «queda prohibit fer necessitats fisiològiques com ara defecar, orinar o escopir en qualsevol dels espais públics definits en l’article 3». Aquests són carrers, vies de circulació, voreres, places, avingudes, passeigs, passatges, parcs, jardins i tot un llarg etcètera. La conducta «es considera especialment greu» quan es dugui a terme «en espais de gran afluència o freqüentats per menors, o quan es faci en monuments o edificis catalogats o protegits». La infracció és greu i arriba als 1.200 euros de multa.

D’altra banda, la Urbana ha aixecat 3 actes més per embrutar la via pública, una acció recollida en l’article 34 de l’ordenança de civisme, que prohibeix «llençar al terra qualsevol tipus de deixalla o embrutar-lo amb qualsevol objecte sòlid, líquid o bé gasós». Embrutar el carrer és una infracció lleu que pot costar fins a 600 euros. Finalment, la policia local ha aixecat 10 actes per tinença de drogues.

La Generalitat sanciona més car

Les multes per botellón tenen un preu diferent segons el municipi on es faci. A través d’una resolució, per la covid-19, la Generalitat va implantar fa pocs dies la prohibició del consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i espais oberts al públic, a excepció dels locals. La norma s’aplica només a les localitats on aquesta qüestió no estigués regulada per ordenança i implica multes molt superiors, dels 3.001 als 15.000 euros.

tracking