Diari Més

Salut

L'Hospital Sant Joan habilita 7 nous llits d'UCI i en tindrà un total de 29

La consellera de Salut, Alba Vergés, fa la primera visita al centre des del traspàs de la gestió

Vergés, al centre, amb l'alcalde, el director del CatSalut i membres de l'Hospital i el govern reusenc.

L'Hospital Sant Joan habilita 7 nous llits d'UCI i en tindrà un total de 29Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Sant Joan de Reus s’ha ampliat i disposa ara de 7 nous llits ubicats a antics espais de medicina interna. Amb això, la capacitat ha passat de 22 a 29 pacients. El creixement es produeix en una zona paral·lela a la de l’UCI ordinària i vol «reforçar» el centre sanitari per prevenir el col·lapse si es donés un repunt important de contagis. Actualment, al Sant Joan hi ha sis malalts de covid ingressats, tots ells a planta. L’UCI ja havia augmentat provisionalment places coincidint amb un primer pic de la pandèmia i, coincidint amb la baixada dels contagis, va recuperar la normalitat. La nova ampliació crea una àrea fixa i permanent.

La consellera de Salut, Alba Vergés, que ha visitat l’Hospital per primer cop després que l’entitat de dret públic (EDP) Salut Sant Joan de Reus - Baix Camp n’assumís la gestió, explicava que «aquests nous llits d’UCI estan buits i voldríem que ho estiguessin sempre, però la nostra obligació i la nostra responsabilitat és estar preparats».

Vergés s'ha mostrat «molt satisfeta d’estar a l’Hospital Sant Joan de Reus perquè és la culminació de tot un projecte que vam encetar fa temps i que enforteix el sistema de salut de Catalunya» i explicava haver «compartit amb els professionals la importància d’aquest pas endavant i el compromís per treballar d’una forma integral, pels ciutadans i per la salut de tot un territori». «Tot i la covid, hem pogut culminar el compromís que havíem adquirit aquesta legislatura: tenir l’EDP creada, 100% pública, on avui el president és el director del Servei Català de Salut –Adrià Comella– i on treballen més de 1.000 persones», ha dit.

Índex de transmissió inferior a 1

Sobre la situació del Camp en relació a la pandèmia, la consellera de Salut ha apuntat que «tenim un índex de transmissió del virus inferior a 1» i ha aclarit que «la tendència pot ser decreixent, però això ho comparem amb la incidència de casos dels últims set dies i no és tan baixa com havia sigut». «Estem en un risc moderat, groc, i hem d’anar vigilant. Això pot canviar en pocs dies, ens podem trobar que van sortint casos», ha afegit. A la regió «es va decidir al seu moment que dos hospitals tindrien atenció covid –Tarragona i Reus– i que la resta estarien lliures de covid i podrien atendre altres patologies» i «tots estan aplicant els seus plans de contingència i veuen com avança la pandèmia».

La consellera ha avisat, en general, que «la normalitat no tornarà fins d’aquí a molts mesos a cap lloc» i ha insistit en la mascareta, la distància i la higiene de mans per evitar positius que carreguin el sistema assistencial. «Durant un temps ens hem de construir una nova realitat canviant una mica la nostra manera de viure», va apuntar. Al Sant Joan l'han rebut, a més de Comella, també el gerent de la regió, Ramon Descarrega i membres del govern local.

tracking