Diari Més

Salut

USITAC pressiona perquè s'executi el desdoblament del CAP Sant Pere de Reus

El sindicat demana que s’acceleri la construcció del futur edifici i que disposi d’un espai d’aparcament

Imatge d'arxiu del CAP Sant Pere.

USITAC denuncia que el CAP Sant Pere «no té material per un rebrot»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat USITAC demana celeritat en el desdoblament del CAP Sant Pere, un projecte anunciat per ERC en el marc de la campanya de les municipals del 2019 i que està pendent de fixar les bases. El secretari d’Organització d’USITAC, Alfred Maza, explica que «malauradament, molt sovint, les promeses electorals es queden en això i, per aquest motiu, demanem que el pas comenci a concretar-se i que no quedi en un calaix». El regidor de Salut, Òscar Subirats, ha reiterat darrerament que el govern treballa en aquesta qüestió i ha fet al·lusió a una reunió prevista pel març i truncada per la Covid-19, la qual hauria d’haver estat «el primer desllorigador per la ubicació clara d’on haurà d’anar (el centre d’atenció primària) dins del barri del Carme».

Sobre el calendari per al desdoblament, el secretari d’organització d’USITAC valora que «el temps està corrent, han passat ja uns 15 mesos des de les eleccions, i encara no hem vist ques’hagi fet cap moviment en ferm d’unes obres que possiblement siguin llargues, ni molt menys hem vist que entrin enlloc les excavadores per iniciar-les allà on s’hagin de fer, ni tan sols cap cartell que anunciï la futura construcció a un solar». I apunta que «ens diuen que estan treballant molt intensament en fer tot això però fins que no ho veiem no ho creurem».

Dinamitzar el Carme

Maza precisa que, «fa alguns mesos, abans de la pandèmia, USITAC ens vam reunir amb la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i li vam transmetre una idea que és molt important per a nosaltres: el nou edifici que es faci ha de tenir també un pàrquing». «Si hi ha un CAP i no hi ha lloc per deixar el vehicle, serà un desastre pel que fa a mobilitat», afegeix, i diu que «poder circular fins al lloc és important per a qui no viu justament allà».

En un primer moment, la idea que va transcendir passava per portar el desdoblament del CAP Sant Pere a l’espai on ara s’ha generat, amb caràcter provisional, l’àrea blava a l’entorn del carrer Sant Benet. El govern municipal no ha confirmat, però, que aquest sigui l’emplaçament escollit. Maza recorda que «l’arribada d’un centre de salut és important també per al barri perquè generarà moviment i els dinamitzarà, i ampliarà un servei que és molt necessari». «L’atenció sanitària és una cosa que tots necessitem i cal que s’ofereixi en les millors condicions possibles, i això ajudarà», conclou.

tracking