Diari Més

Mobilitat

Culmina el rentat de cara de l'estació de bus de Reus, sense que els usuaris el notin

La Generalitat dona per acabada l’obra, centrada en resoldre goteres i vidres trencats, i els passatgers no aprecien grans canvis

Els panells deteriorats de la marquesina s'han canviat i s'ha col·locat una xarxa contra els coloms.

Culmina el rentat de cara de l'estació de bus de Reus, sense que els usuaris el notinOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intervenció per reparar les deficiències de l’estació d’autobusos de Reus, que la Generalitat, a través d’un paquet d’obres en una quinzena d’equipaments del territori i amb un pressupost global de 2 milions d’euros, va posar en marxa l’estiu del 2019, ja ha finalitzat. Fonts del Departament de Territori detallen al Diari Més que els treballs, previstos per sis mesos però que s’han allargat un any, «s’han acabat aquest mes» de juliol.

El projecte centrava el gruix de les feines en reparar filtracions d’aigües i vidres trencats. Un cop executades, però, la major part dels usuaris no ha percebut canvis, com a mínim significatius, en l’estat de les instal·lacions. Altres passatgers asseguren que «durant molts mesos, han estat venint cíclicament treballadors per reparar la mateixa cosa i, al final, tampoc és que hagi quedat bé». El que més agraeixen, en general, és la col·locació de xarxes sota les claraboies, les quals impedeixen ara que hi facin niu els coloms. Almenys part dels viatgers lamenten que «l’aspecte degradat que tenia l’estació no ha canviat massa» i n’hi ha que demanen «més neteja i seients per esperar l’autobús».

La documentació vinculada a les obres, que descrivia les patologies de l’estació, detallava que el 50% dels vidres armats que componen la claraboia que dóna llum a les andanes estaven trencats o directament havien caigut. Tots ells han estat reemplaçats i els nous són de metacrilat per prevenir que la situació es repeteixi en el futur. I és que, sovint, les fortes ventades que tenen lloc a Reus en algunes èpoques acabaven malmetent-los. Per altra banda, igualment s’ha renovat el canaló de recollida d’aigües pluvials, a tocar de l’avinguda Salou. I s’han netejat i arranjat els trams de l’estructura de les marquesines que es trobaven danyats o acumulaven certa brutícia. El terra al voltant de la font s’ha anivellat per avitar que s’hi formin tolls, i s’han canviat diverses reixes.

Números a l’andana i indicatius

Una altra qüestió que s’ha tocat és la de la senyalització. S’han renovat els indicatius que identifiquen l’espai com l’estació de busos de Reus, s’ha instal·lat la pertinent numeració a les andanes, s’ha destacat la zona d’aparcament per a bicicletes i s’ha generat un panell dedicat a penjar els horaris de pas de les diferents línies.

Andrea García

«No es nota gaire, no ha canviat molt i no sabria dir exactament què s’hi ha fet. Potser els vidres, que es veien deixats, estan ara millor».

Pedro Milián

«Sembla que han tapat les goteres i això és bo, i també han canviat vidres. Està bé, també, que es vegi que hi ha aparcament de bicis».

Francisco Escribano

«Agafo l’autobús 4 cops al dia i no he vist canvis, està com fa 20 anys. Ara veig que han posat xarxes pels coloms. Millor, n’hi havia molts».

Leslie Pérez

«No hi veig grans novetats. Hi vinc als estius, que és quan faig anar el bus, i no hi ha res de nou. No m’ha coincidit trobar obres i està igual».

Víctor Moreno

«Han posat xarxes pels coloms però és una simple malla, no grans reparacions. Falta pintura, més bancs, posar-hi ordre i millor l’aspecte».

Felipe Villarroel

«L’estació està igual, no? La veig normal, les he vist de pitjors i, si hi han fet alguna cosa, jo no me n’he adonat. Fa una funció, sense més».

tracking