Diari Més

Ensenyament

L'Escola Bressol La Ginesta de Reus incorporarà una aula multisensorial

El projecte surt dels Pressupostos Participatius

L'exterior de la llar d'infants municipal, en una imatge d'arxiu.

L'Escola Bressol La Ginesta de Reus incorporarà una aula multisensorialCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Bressol Municipal La Ginesta incorporarà aviat una aula multisensorial que se sumarà a les seves instal·lacions. L’Ajuntament de Reus ja ha aprovat inicialment el projecte, el qual s’emmarca en els Pressupostos Participatius del 2019 i representarà una inversió de 50.000 euros.

Per donar lloc a l’aula, es transformarà el que actualment és un magatzem dins de l’escola bressol i on es guardava material de jocs i aprenentatge. El nou espai comptarà, segons detalla el mateix projecte, amb una columna de bombolles, una dutxa de fibres, catifa de fibres disposarà d’il·luminació LED. Amb tots aquests elements es podrà interactuar a través d’un dau de colors i d’una la botonera de vuit polsadors, per generar diferents sensacions en els infants. A la sala també hi haurà elements dels anomenats passius, que no són interactius: llum negra, un ventilador, un sostre de fibres circular i un projector. Alguns punts de l’entorn disposaran de vibració acústica. Tots els elements que formaran part de l’aula multisensorial es podran controlar i utilitzar, per part dels responsables, des de qualsevol dispositiu mòbil que tingui instal·lada una aplicació específica. Des d’aquesta aplicació es podran connectar tots els elements de la sala independentment o bé tots en conjunt. Així mateix es podrà controlar l’àudio i el vídeo, i realitzar i reproduir els contres vivencials. Els treballs per donar forma a l’aula se centren en instal·lar i ancorar el material, i no caldrà fer obres.

La proposta als Pressupostos Participatius del 2019 que permetrà fer el pas demanava «crear una aula a una escola bressol municipal que permeti que els infants amb discapacitats diverses puguin tenir bipedestadors, caminadors, material multisensorial, ordinadors. Una aula on puguin fer les activitats del dia a dia tot rebent suport de fisioteràpia, logopèdia, musicoteràpia i per educadores d’educació infantil formades en diversitat».

tracking