Diari Més

Laboral

Inspecció de Treball multa l'hospital Sant Joan per la planificació de feines

El centre no va lliurar el ‘planning’ en el termini

Una imatge d'arxiu del centre hospitalari reusenc.

La FUNCA s'integra a l'Hospital Sant Joan com un servei mèdic mésGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inspecció de Treball ha sancionat l’Hospital Sant Joan de Reus per no lliurar als treballadors, dins els terminis fixats, la planificació de la feina. Fonts del centre sanitari detallen que «al final del 2019 es va procedir a fer la digitalització del planning anual, que fins aquell moment era en paper» i apunten que «per aquest motiu es va produir un retard d’unes setmanes en el seu lliurament» als treballadors. El Comitè d’Empresa va denunciar la situació i, ara, Inspecció de Treball ha iniciat el procediment sancionador a l’empresa.

Les mateixes fonts asseguren que la sanció és la mínima que es pot establir per aquests casos però han rebutjat concretar de quin import econòmic es tracta. L’Hospital Sant Joan de Reus «pot presentar recurs» contra la resolució que ha implicat aquesta sanció i està estudiant, en aquests moments, si finalment farà o no el pas. Des del centre, les mateixes fonts destaquen que «la digitalització del planning ha suposat un salt endavant molt important, ja que ara el treballador pot consultar a través d’internet el seu planning i, si cal, pot introduir-hi també modificacions». El termini d’entrega del planning està recollit dins del Pacte de desenvolupament i de concreció de normes del règim de jornada i descansos del personal de l’Hospital Sant Joan de Reus, i en aquest cas precís no es va complir.

En un altre ordre de coses, el conveni laboral de l’Hospital Sant Joan de Reus continua en ultraactivitat i pendent de tancar-se. El moviment esperava que es consumés el traspàs de la societat municipal a la nova entitat de dret públic (EDP) del CatSalut Salut Sant Joan de Reus Baix-Camp. Un pas, aquest, que es va materialitzar fa pocs dies. A principis de setmana, de fet, el director del CatSalut, Adrià Comella, va realitzar la primera visita des del canvi de mans.

tracking